Як приготувати ідеальні тако

Приготування тако здається досить простим процесом. Потрібно взяти тортилью, покласти у неї м’ясо, сир та інші начинки - і готово. Але щоб приготувати справді смачні тако, потрібно знати кілька прийомів. Спробуйте ці поради, коли готуватимете тако наступного разу, щоб отримати ідеальний плавлений сир та тортильї потрібної консистенції.

Тарілка з тако

Замаринуйте м’ясо

Багато рецептів радять просто посипати м’ясо улюбленими спеціями під час приготування. Якщо ж ви витратите час на те, щоб замаринувати м’ясо перед його приготуванням, ви отримаєте більш яскравий і насичений смак у готовому тако. Спробуйте готовий маринад для стейку чи курки, або приготуйте його самостійно з сезонних трав і спецій.

Підсмажте кукурудзяні тортильї

Ви також ненавидите, коли кукурудзяні тортильї розпадаються при викладанні у них начинки? Хитрість полягає у тому, щоб підсмажити їх у невеликій кількості олії. Розігрійте у пательні трохи олії (кокосової, рапсової), викладіть кукурудзяну тортилью і посмажте протягом 30 секунд з кожного боку. Тепер хлібець стане хрустким і збереже свою цілісність, коли ви будете їсти тако.

Інгредієнти для тако

Дрібно натріть сир

Якщо ви просто наріжете сир, то йому потрібно буде багато часу і досить висока температура, щоб він розплавився. А якщо ви натрете сир на дрібній терці, то дуже просто отримаєте тако з тягучим ідеально плавленим сиром.

Кладіть сир на тортилью

Ще один гарний спосіб зробити тако більш соковитим і цілісним - посипати дно сиром. Якщо викласти сир на підігріту тортилью, а зверху додати ще й гаряче м’ясо - він точно розплавиться, чого не станеться, якщо просто посипати сир зверху як холодний топінг.

Тако

Змастіть тортилью сметаною

Тако добре смакує з ложкою сметани чи грецького йогурту, але потрібно не просто додавати її нагору всієї начинки. Змастіть усю тортилью тонким шаром, щоб рівномірно розподілити соус по всьому тако.

Замаринуйте червону цибулю

Нарізаний салат і помідори кубиками є традиційною начинкою для тако, та чи пробували ви колись додати мариновану червону цибулю? Вона додає солоним тако солодкого присмаку, який чудово доповнює загальну картину. До того ж, для маринування цибулі знадобиться не більше 15 хвилин.

Приготування тако

Додайте авокадо

Немає часу готувати гуакамоле? Можна просто додати нарізане скибочками авокадо. Воно додасть тако не лише смаку, а й користі - мононенасичені жирні кислоти та харчові волокна.

Хрустке тако + м’яке тако

Не можете вибрати між хрусткими та м’якими тако? Спробуйте їх поєднати. Візьміть м’яку тортилью, посипте тертим сиром і поставте у мікрохвильовку на пару секунд, щоб сир розплавився. Поки сир ще м’який додайте підсмажену хруску тортилью, щоб вона склеїлася з м’якою за допомогою сиру. Після цього вже додавайте начинку.

Тако на дерев'яній дошці

Посмажте тако, щоб надати йому форми

Якщо ви не любите самостійно складати тако, можна спробувати надати йому правильної форми на пательні. Додайте усю начинку у м’які тортильї. Складіть навпіл і викладіть на розігріту пательню, притиснувши лопаткою. Нехай сир розплавиться, а тортилья підрум’яниться - це дозволить тако тримати форму.

Люди їдять тако



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.