Чому не слід їсти фастфуд

Так, вже сотні статей написано та прочитано на цю тему. Усі ми знаємо про шкоду фастфуду, про те, що харчуватися у ресторанах швидкого харчування в жодному разі не корисно, булочка у бургері геномодифікована, а картопля фрі, як тільки її з’їсти, одразу відкладається на бедрах. Попри це, ми все одно досить часто дозволяємо собі з’їсти усе це. До вашої уваги ще кілька причин, які можуть зменшити потяг до фастфуду.

Фастфуд

Фастфуд - це не так вже й дешево

Регулярне харчування фастфудом б’є не лише по травному тракту, а й по кишені. У багатьох ресторанах швидкого харчування обід, що складається з картоплі фрі, бургера та коли коштує як хороший бізнес-ланч. Обідаєте гамбургерами 5 разів на тиждень? Підрахуйте витрати. Спробуйте протягом тижня брати з собою в офіс наперед зварену кашу з куркою, а в п'ятницю потіште себе походом до улюбленого, але дорогого, ресторану з м’ясом вином та неперевершеним десертом. Таким чином можна отримати набагато більше задоволення та користі.

Бургери

Фастфуд - це не так і швидко

Надаєте перевагу фастфуду, оскільки вважаєте, що таким чином економите час? На жаль, у більшості випадків це не так. У ресторанах швидкого харчування в обідній час часто черги, простояти в яких доведеться 5-10 хвилин, вільних місць за столиками мало, що додає часу на пошук простору, а натовп людей спокійному споживанню їжі точно не сприяє. Навіть, якщо ви щось і виграєте, то максимум хвилин 5-7. І, до речі, швидко їсти - ідея також така собі, намагайтеся приділяти обіду мінімум 30 хвилин, і вечері стільки ж.

Картопля фрі

У фастфуді дуже багато солі

Кухарська сіль у помірній кількості не завдасть організму жодної шкоди, а ось її надлишок може вплинути на роботу нирок та серця. Страви з меню ресторанів швидкого харчування переважно характеризуються високим вмістом калорій, жирів, цукру та солі. Позаяк, з’ївши обід з салату, бургера, порції картоплі фрі та коктейлю, ви отримаєте близько ½ максимальної безпечної добової норми солі. А спокуситись на таке меню двічі - уже ризик для здоров’я.

Шаурма

У фастфуді дуже багато вуглеводів

У меню ресторанів швидкого харчування - переважно швидкі вуглеводи, які організм одразу переробляє у жир. Хочете харчуватися тільки сендвічами та картоплею - не дивуйтеся, що перестали влізати в улюблені джинси. У забороненому списку також мед, алкогольні напої та жирні соуси, такі як майонез. До речі, фастфуд також сприяє утворенню целюліту.

Курячі крильця

Ви ніколи не можете бути впевненими, у тому, що додали у ваш обід

Часом, краще і не знати. Хочеться щиро вірити, що обладнання для фастфуду у ресторанах швидкого харчування регулярно проходить усі необхідні перевірки. Натомість, ми маємо безліч скандалів із чорною олією, слизом незрозумілого походження, кониною у яловичих котлетах, генномодифікованими інгредієнтами і навіть людськими пальцями в їжі. Після цього питання про те, як відмовитись від фастфуду, стає вже не таким важким.

Хот-доги

У фастфуді містяться консерванти

Ця інформація не повинна стати для вас несподіванкою. У фастфуді міститься величезна кількість розпушувачів, консервантів, харчових добавок та інших підсилювачів смаку. Така швидка їжа може порушувати обмін речовин в організмі, а в результаті - тьмяне волосся, ламкі нігті, проблеми зі шкірою та імунітетом.

Цибулеві кільця

Фастфуд може стати причиною анорексії

А також астми, екземи та алергічних реакцій. Із анорексією схема проста: при харчуванні бургерами дуже швидко з’являється зайва вага, чим далі, тим більше, а потім - гормональний збій, депресія та проблеми з їжею. Особлива небезпека для підлітків, оскільки, їх організми є особливо вразлими до таких факторів.

Шаурма у булці

Фастфуд негативно впливає на інтелект

А ось це трохи несподівано: австралійські вчені з’ясували, що у підлітків, які споживають багато високовуглеводної їжі, поступово знижується інтелект. Проблеми з’являються також з реакцією, здатністю до навчання, концентрацією та пам’яттю. А збалансоване харчування має беззаперечно корисний вплив на підлітковий організм.

Курячі нагетси

Фастфуд можна приготувати вдома

Замініть фрі на печену картоплю, приготуйте власноруч міні-бургери, шаурму чи тако. На важко зробити вдома і хот-доги або курячі крильця. Звісно, такий варіант фастфуду не стане дуже корисним, та все ж ви можете бути впевнені у чистоті приготування та інгредієнтах таких страв. Та й їсти на власній кухні не поспішаючи набагато приємніше, ніж похапцем у вуличній забігайлівці.

Фастфуд



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.