Чому слід відмовитися від вуглеводів після 14:00

Багато хто знає, що для того, щоб схуднути на пару кілограмів потрібно відмовитися від випічки, солодкого, смаженого та почати ходити у спортзал. Здавалося б, що може бути нового. Однак, справа не завжди у цьому. Виснажені дієтами люди, яким так і не вдалося полюбити спорт, все ще прагнуть схуднути, ось тільки не розуміють як. Давайте дізнаємося, чи допоможе у цьому відмова від вуглеводів після 14:00, і як це вплине на організм загалом.

Тостовий хліб

Стабілізація рівня цукру у крові

Споживання вуглеводів підвищує рівень цукру у крові. Це стимулює вироблення інсуліну, який знижує рівень глюкози. З невеликою кількістю вуглеводів інсулін справляється, однак якщо на нього чекає завал роботи, то надлишок цукру трансформується у жир, який потім дуже важко переходить в енергію.

Жінка тримає у руках банани

Схуднення

Що очевидно. Із 1 молекули цукру в організмі утворюються 2 молекули жиру. Чим більше та частіше ми споживаємо вуглеводи, особливо ввечері, тим більша ймовірність появи зайвої ваги.

Брауні

Зниження навантаження на підшлункову залозу

Підвищений рівень інсуліну порушує вироблення важливого для організму гормону росту - соматотропіну.

Він допомагає людям рости та розвиватися з народження. Пік його активності - у нічний час. Позаяк вуглеводне навантаження ввечері стримує роботу цього гормону та зменшує позитивний вплив: схуднення, зміцнення м'язової та кісткової тканин, утворення сіртуїнів - особливих речовин, які нейтралізують гени старіння, збільшуючи тривалість життя.

Тарілка пасти

Зменшення бродіння у кишківнику, яке відбувається під час сну

Відмова від вуглеводів після обіду зменшить утворення органічних кислоти та спиртів, які подразнюють стінки кишківника та можуть бути причиною запальних процесів.

Батат

Зміцнення сили волі 

Приблизно через місяць такого харчування стає легше відмовитися від солодкого та інших шкідливих звичок. Через те, що людині, яка відмовиться від вуглеводів після 14:00, захочеться урізноманітнити свій раціон, вона буде шукати нові цікаві рецепти і продукти.

Тарілка каші



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.