Вуглеводи, які допоможуть схуднути

Багато хто у прагненні схуднути, насамперед вирішує скоротити у раціоні вуглеводи. Саме їх прийнято вважати винуватцями зайвої ваги та пустих калорій. Хліб, макарони, рис, картопля - продукти із заплямованою репутацією серед прихильників ЗСЖ. Та чи справді потрібно виключати популярні вуглеводи з раціону? Гамбурзький дієтолог та практикуючий лікар Даніела Лаубінгер вважає: “Усе - отрута, усе - ліки, те й інше визначає доза”. Складні вуглеводи у помірних кількостях не приводять до зайвої ваги, а при правильному раціоні і взагалі допомагають схуднути. Давайте дізнаємося, які продукти, що містять вуглеводи, допомагають схуднути.

Яєшня з овочами та зеленню

Картопля

Через нічим не підтверджені міфи про схуднення картопля отримала погану репутацію серед бажаючих позбутися зайвої ваги. Однак цей овоч містить мало калорій, і надовго зберігає відчуття ситості завдяки великій кількості клітковини. У 100 г картоплі, вареної у шкірці, міститься всього 75 калорій. Що важливо: картопля щедро всотує олію та масло, позаяк не слід смажити її або робити пюре, краще обмежитись варінням, приготуванням на парі або іншими дієтичними способами обробки.

Печена картопля

Бобові

Бобові, чи то сочевиця, квасоля, нут - це продукти з низьким вмістом жиру, багаті на білок, вітаміни та мінерали. Складні вуглеводи у їх складі забезпечують ситість, позаяк ці продукти слід додати до раціону не тільки тим, хто худне, а й тим, хто хоче харчуватися правильно і збалансовано.

Варена квасоля

Вівсянка

Вівсяна каша з ягодами - правильна страва для сніданку, і вона є набагато кориснішою, ніж швидкорозчинні каші, мюслі, пластівці з цукром або інші продукти з непростим складом. Вівсянка допомагає попередити різкі стрибки цукру, що забезпечує відчуття ситості на декілька годин.

Вівсяна каша

Кіноа

Якщо ви хочете виключити з раціону глютен, то кіноа - найкраща альтернатива звичним кашам. До того ж кіноа - універсальний продукт: кашу можна додати у салат, зробити з неї гарнір або ж приготувати солодкий пудинг (до десерту можна додати улюблені ягоди, горіхи чи фрукти).

Кіноа

Фініки

Сушені фрукти містять багато цукру і, відповідно, також належать до категорії вуглеводів. Втім, якщо хочеться чогось солодкого, то фінік стане набагато кращим вибором, ніж шоколад або цукерки. До того ж, емоційно буде набагато простіше дотримуватись дієти, якщо мати альтернативу солодкому.

Фініки 



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.