Чим "заїсти" стрес

Від нервового розладу страждає близько 18% дорослого населення. Тим не менш, медицина досі не знає, як правильно боротись зі стресом. У більшості з нас склалася звичка стрес “заїдати”. На здоров'я — головне знати чим: є продукти, які працюють у цьому випадку краще за інші.

Устриці

Як показують дослідження, чим вищим у організмі є дисбаланс цинку, тим більшу тривожність відчуває людина. Цей елемент відповідає за правильну роботу нейромедіаторів, що відповідають за адаптацію до стресу. А підвищення рівня міді у крові та зменшення цинку приводить до тривоги.

Устриці буквально під зав'язку напаковані цинком. Їсти їх у вихідні або у відпустці — чудовий спосіб подолати стрес та зняти перші симптоми депресії. А, також, важливо уникати бобових та зернових — вони містять фітинову кислоту, яка блокує цинк на стадії потрапляння його у клітини.

Устриці

Ромашковий чай

Добре відомий, найпростіший та природний заспокійливий засіб. Ефект від його регулярного споживання може тривати протягом декількох тижнів, але потім, звісно, йде на спад.

Ромашковий чай

Чай ройбуш

Ройбуш, або Африканський червоний кущ, - відмінний спосіб заспокоїти нерви. У ньому містяться кислоти, що пригнічують утворення кортизолу — гормону стресу.

Ройбуш

Кефір

У функціональній медицині кишка вважається “другим мозком”, тому що на 95% наш настрій залежить від утворення серотоніну — гормону спокою та задоволення. Бактеріальний дисбаланс у кишечнику може змінити хімію мозку, а, кефір, давно відомий кисломолочний напій, може по праву вавжатись найбільш потужним пробіотиком. Також, він містить жиророзчинні вітаміни А, D та К2, які позитивно впливають на роботу мозку.

Кефір

Індичка

Традиція їсти індичку на День Подяки прижилась у США, схоже, не випадково: уся справа у наявному у ній триптофані. Ця речовина — попередник нейромедіатора серотоніну, який дозволяє протистояти стресу і відчувати себе у безпеці та комфорті. Триптофан, який міститься у м'ясі, дійсно здатний лікувати нервовий розлад.

Індичка

Куркума

Ця приправа, як було доведено у одному із досліджень, ефективно лікує депресивні стани, викликані постійними тривогою та стресом.

Куркума

Печінка

Тваринна печінка багата на цинк та вітамін D, які є такими необхідними для нормального синтезу нейротрансміттерів. Які, у свою чергу, регулюють настрій людини.

Печінка

Авокадо

Це суперфрукт, який містить калій, що допомагає природним шляхом знижувати кров'яний тиск. Також, він містить вітаміни групи В та мононенасичені жири, необхідні для здоров'я мозку.

Авокадо

Темний шоколад

Наука вже давно виправдала любителів темного шоколаду по всьому світу. Люди, які з'їдають декілька шматочків шоколаду протягом доби, відчувають себе набагато спокійнішими за тих, хто від цього утримується.

Шоколад

Листова зелень

Якщо ви боретесь зі стресом, обов'язково почніть її їсти. Наприклад, шпинат є надзвичайно багатим на магній, який регулює роботу мозку та наднирників, що продукують гормони.

Листова зелень



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.