Які продукти містять багато калію

Для підтримки водного балансу організму важливо стежити за споживанням рідини та електролітів, особливо у спекотну погоду та при фізичних навантаженнях. Коли тіло пітніє, то насамперед виводить натрій, що може мати вплив на активність, але при цьому організм також втрачає деяку кількість калію.

Хоч це і є настільки небезпечно, не зайвим буде подбати про те, щоб додати до раціону продукти, багаті на калій, щоб уникнути ризику дефіциту. Симптомами нестачі цього мінералу в організмі можуть бути надмірна слабкість та втома, головний біль, а у запущених випадках — судоми та спазми, а також труднощі з диханням.

Певно, ви знаєте, що одним з основних джерел калію серед продуктів харчування є банан, він містить близько 422 мг калію у плоді середнього розміру. Це 9% від середнього рекомендованого споживання. Втім, є кілька інших овочів та фруктів, які містять більшу кількість цього мінералу. Давайте дізнаємося, що це за продукти.

Банани

Авокадо

Авокадо тост на сніданок? Тільки половина плоду містить 487 мг калію, або 10% від рекомендованої норми. А якщо з’їсти цілий фрукт, то можна отримати аж 20% добової дози мінералу.

Авокадо тост

Солодка картопля

Якщо ви любите печений батат, то знайте, що ваші м’язи це цінують. 1 середня картоплина містить близько 541 мг калію, що становить 12% від рекомендованої норми. Тільки краще їсти овоч зі шкіркою.

Запіканка з солодкої картоплі

Шпинат

Шпинат є багатим джерелом не лише заліза, вітаміну K і магнію, продукт також містить достатньо калію. Як і солодка картопля, 1 склянка шпинату містить близько 540 мг мінералу, що забезпечує 12% від добової потреби.

Тушкований шпинат

Кавун

Кавун — плід, який водночас чудово втамовує спрагу і добре насичує. 2 скибочки кавуна містять близько 640 мг калію, або 14% від рекомендовані норми. Також, продукт багатий на вітамін С, B6 і магній.

Скибочки кавуна

Інші продукти

Також досить багато калію містять:

  • Гриби.

  • Помідори.

  • Гарбуз.

  • Картопля зі шкіркою.

  • Біла квасоля.

  • Дикий лосось.

Смажені гриби



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.