Чи можна їсти морозиво щодня

Одна лиш згадка про морозиво здатна викликати посмішку на обличчі багатьох людей. Солодкий смак, ніжна кремова текстура і згадки про дитинство є причиною того, що більшість людей із задоволенням поласують замороженим десертом.

Особливо популярним морозиво стає влітку, коли так хочеться смачно освіжитися. З'їсти порцію чи дві морозива стає новою щоденною звичкою. Давайте дізнаємося, який вплив це може мати на здоров’я.

Діти їдять морозиво

Карієс

Якщо ви не чистите зуби відразу після десерту і не обираєте продукти без цукру, зловживання морозивом може підвищити ризик розвитку карієсу. Їжа, що містить багато цукру, негативно впливає на порожнину рота. А оскільки більшість морозива належить саме до цієї категорії продуктів, слід бути обережними з десертом.

Різне морозиво

Погіршення якості сну

Дехто вірить, що порція морозива —як склянка теплого молока — допоможе заспокоїтися та швидше заснути. Однак, дослідження у Journal of Sleep Medicine показало, що споживання їжі з низьким вмістом клітковини та високим вмістом насичених жирів пов’язане з менш міцним сном та більшою кількістю нічних пробуджень. Споживання десерту на ніч зменшує кількість глибокого, повільного сну, під час якого організм відновлюється.

Два морозива

Зайва вага

Морозиво зазвичай містить багато калорій. Якщо ви зловживаєте десертом, і щодня споживаєте більше калорій, ніж використовуєте, це загрожує зайвими кілограмами.

Вежа з морозива

Підвищений ризик неалкогольної жирової хвороби печінки

Деякі види морозива підсолоджують фруктозою. Було доведено, що споживання щонайменше однієї порції їжі, виготовленої з додаванням фруктози, щодня, наприклад, морозива, пов’язане з підвищеним ризиком розвитку неалкогольної жирової хвороби печінки — стану, при якому надлишок жиру накопичується у печінці.

Жінки їдять морозиво

Здоровіші кістки

Кальцій є однією з основних поживних речовин, що підтримують здоров’я кісток. Півсклянки морозива містить понад 80 мг кальцію, що допомагає забезпечити організм цим важливим мінералом. Також десерт містить магній і цинк — ці речовини також є корисними для кісток.

Біле морозиво 

Негативний вплив на здоров’я серця

Зловживання доданим цукром (а саме такий міститься у морозиві) має Негативний вплив на здоров’я серцево-судинної системи. Американська кардіологічна асоціація рекомендує обмежити кількість доданого цукру до 6% від загальної калорійності добового раціону.

Собака їсть морозиво

Здуття

Якщо ви належите до числа тих людей, які погано засвоюють лактозу, морозиво може стати причиною болю у шлунку, діареї, здуття та інших неприємних симптомів з боку травного тракту. Втім, є й гарна новина: сьогодні виробники пропонують багато видів десерту без вмісту молочних продуктів, щоб ним могли насолодитися усі, хто не споживає молоко з різних причин.

Ложка морозива



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.