Кокосове молоко - рай для веганів

Ніжне, із шовковистою структурою, кокосове молоко — важливий продукт у вегетаріанському раціоні, а зараз - і у гастрономії в цілому. Його використовують у приготуванні супів, різотто, десертів. Давайте дізнаємось більше.

Назва “кокосове молоко”, в принципі, - метафора, як і “мигдальне” або “пташине”. Зі звичайним молоком його пов'язує тільки зовнішній вигляд. Насправді ж кокосове молоко — навіть не та рідина, що знаходиться всередині кокосового горіха (її називають “кокосовою водою”), а суміш білої кокосової стружки та води. Таке “молоко” виробляють шляхом вимочування подрібненої білої м'якоті кокосового горіха у киплячій воді, а потім проціджують. Якщо у процесі вимочування використовують менше води — виходить більш густа суміш, відома, як “кокосові вершки”, цей продукт частіше використовують європейські кухарі.

Кокосове молоко

Кокосове молоко широко використовується у Азії і є практично основним продуктом у південні частині Тихого океану. Кокосове молоко входить до складу найпопулярніших світових страв — тайського супу ком кха кай та австралійського креветкового каррі, рисових пудингів.

Кокосове молоко володіє лугуючим ефектом і добре справляється із підвищеною кислотністю шлунку. Містить вітаміни групи В, вітаміни С, РР, а, також, мікроелементи кальцію, магнію та фосфору. Як і будь-які інші горіхи, кокос корисний та поживний, зміцнює імунну систему, покращує обмін речовин, позитивно впливає на стан шкіри та волосся. Протягом віків кокосова олія, що входить до складу м'якоті кокосу, вважається одним із найцінніших у косметології.

Кокосове молоко

Полуниця із кокосовими вершками

Інгредієнти

  • Полуниця — 600 г.

  • Жовток — 4 шт.

  • Цукор — 50 г.

  • Кокосове молоко — 400 мл.

Технологія приготування

Молоко нагріти, але не доводити до кипіння. Збити жовтки із цукром, поки вони не стануть однорідними та білими. Ввести суміш у кокосове молоко та готувати, помішуючи, на слабкому вогні до загустіння. Якщо готуєте наперед — перед подачею кокосові вершки можна акуратно збити за допомогою вінчика або міксера до повітряного стану. Полуницю помити, цілою або нарізаною подавати із вершками.

Полуниця із кокосовими вершками



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.