Найкращі та найгірші перекуси для довгої дороги

Якщо ви відчуваєте, що всі ваші старання щодо здорового харчування зводяться нанівець під час довгих поїздок автомобілем чи автобусом — ви не самотні. Навіть якщо ви зазвичай надаєте перевагу овочам та фруктам, а не фастфуду, у хот-догах та пончиках на заправках є щось особливе. Автомобільні закуски не обов’язково повинні бути шкідливими. Є кілька більш корисних варіантів, які неважко приготувати і які допоможуть підживитися, поки не досягнете пункту призначення.

Давайте дізнаємося, які варіанти перекусів для мандрівки є найбільш та найменш корисними.

Дівчата їдять фастфуд у машині

Найбільш корисні снеки

Батончик граноли

Портативні та смачні батончики граноли — відмінна закуска, яку дуже зручно взяти з собою. Зазвичай такі перекуси є добре збалансованими за поживними властивостями і їх легко їсти у дорозі. Щоб не обманювати себе щодо користі, звертайте увагу на склад продукту та обирайте максимально натуральні варіанти, а щоб уникнути безладу в автомобілі, вибирайте більш м’які батончики, які не будуть кришитися, поки ви їх їсте.

Батончики гранола

Горіхи

Горіхи не лише є багатим джерелом білка, а й допомагають підтримувати роботу травної системи та покращувати роботу кишківника, поки ви в дорозі. Волоські горіхи є особливо хорошим варіантом для перекусу.

У 1 жмені грецьких горіхів міститься 2 г клітковини, яка підтримує травлення. Також, ці горіхи відомі завдяки своєму пребіотичному потенціалу, що є корисним для мікробіому кишківника. У дослідженні Міністерства сільського господарства США та Університету Іллінойсу було виявлено, що споживання 40 г волоських горіхів щодня може сприяти збільшенню хороших кишкових бактерій. Отож, горіхи можуть стати корисним та поживним снеком для вашої наступної мандрівки.

Горіхи

Фрукти

Відмовтеся від цукерок із заправки, натомість підготуйте різні фрукти для довгої дороги. Такі плоди, як яблука, банани та виноград є зручними, смачними та корисними, що робить їх зручним варіантом для перекусу. Сухофрукти без додавання цукру також є досить непоганим варантом, хоч і трохи гіршим за свіжі плоди.

Банани

Натуральна в’ялена яловичина

Багаті на білок закуски, наприклад, натуральне в’ялене яловиче м’ясо, є ідеальним варіантом, щоб їсти у походах чи поїздках. Яловичина насичена білками, які допомагають зменшити відчуття голоду та продовжити ситість. Також, такі снеки можуть допомогти контролювати рівень інсуліну і запобігти накопиченню зайвого жиру.

В’ялена яловичина

Грецький йогурт

Грецький йогурт, особливо у поєднанні з фруктами та горіхами є здоровою і смачною закускою. Такий перекус багатий на клітковину та білки, що сприяють травленню, підвищують рівень енергії та задовольняють голод.

Грецький йогурт

Найменш корисні снеки

Чіпси

Взяти пакетик чіпсів на заправці часом дуже спокусливо, але ця закуска має набагато менше плюсів, ніж мінусів. Чіпси містять багато насичених жирів, що не є корисно для серця. Також, через те, що вони містять багато солі і приправ, це спонукатиме вас пити більше, що вимагатиме більш частих зупинок.

Чіпси

Печиво та цукерки

Без сумнівів, печиво — дуже смачне, але не слід забувати, що це десерт, а отже воно містить досить багато цукру і калорій. Краще приберегти солодощі до місця призначення. Насолодитися морозивом чи шматочком торту після завершення мандрівки — набагато краще, ніж перекусити печивом у дорозі.

Печиво

Солодкі газовані напої

Важливо підтримувати рівень вологи в організмі під час тривалої дороги, але не всі напої підходять для того, щоб задовольнити спрагу. Солодкі напої містять дуже багато цукру тільки в одній банці чи пляшці. Також, вони не забезпечують організм жодними поживними речовинами, необхідними для функціонування. Замість солодких газованих напоїв, чаю з льодом та цукром, молочних коктейлів, обирайте більш здорові варіанти, наприклад, звичайну воду чи чай.

Солодкі газовані напої

Готова їжа на АЗС

Під час зупинок тримайтеся подалі від готових страв на прилавках, наприклад, хот-доги, піца чи врапи. Більшість з них пройшли високу обробку, містять багато солі та жирів, але мало поживних речовин, корисних для організму. Натомість оберіть поживні закуски із перерахованих вище, щоб відновити сили у дорозі. Тим паче, що більшість з них також можна знайти на заправках та у магазинах.

Хот-дог

Фастфуд

Часом так хочеться по дорозі заїхати на МакДрайв, але краще від цього утриматись. Фастфуд — картопля фрі, бургери та сендвічі — містять багато солі та насичених жирів, які негативно впливають на організм, особливо у довготривалій перспективі. Цих снеків слід уникати як у повсякденному житті, так і під час подорожей, щоб запобігти поганому самопочуттю.

Фастфуд



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.