Що додати до вівсянки

Важко назвати сніданок, корисніший за вівсянку. Цільне зерно насичує клітковиною та білком, забезпечуючи ситість протягом всього ранку. І це при всього 150 ккал у півсклянки вівсяних пластівців. Дослідження 2016 року, проведене Journal of the American College of Nutrition, показало, що вівсянка забезпечує відчуття ситості і контролює апетит набагато краще, ніж готові сухі сніданки.

Тим не менш, щоб вівсянка на сніданок не набридла, треба добре продумати додатки до каші, щоб отримати більше користі та смаку. Адже вівсянка є просто ідеальним полотном для різних смакових поєднань. Доповніть свою ранкову вівсянку наступними інгредієнтами, щоб зробити кашу ще кориснішою.

Вівсянка

Лохина та мигдаль

Не бійтеся, що калорійний мигдаль стане на заваді схудненню, адже дослідження показують, що люди, які регулярно їдять горіхи (звісно, у помірних кількостях), мають нижчий індекс маси тіла. Позаяк, сміливо додавайте жменю подрібненого мигдалю до вівсянки. А для того, щоб додати більше смаку та користі, візьміть свіжу чи заморожену лохину (або чорницю). Деякі дослідження свідчать, що антоціани — флавоноїди, які надають ягодам та фруктам темного яскравого забарвлення, мають багато корисних властивостей, у тому числі сприяють схудненню.

Вівсянка з лохиною та мигдалем

Груша і кориця

Аромат груші та кориці надає відчуття сімейного затишку та теплих вечорів. До того ж, половина багатої на клітковину груші містить в середньому 50 ккал, а кориця їх не містить майже взагалі, що робить цей вибір особливо вдалим. Можна додати стиглу м’яку грушу до готової каші, а більш тверду нарізати на шматочки та запекти у духовці, самостійно, або одразу з вівсяними пластівцями.

Запечена вівсянка з лохиною та мигдалем

Насіння льону, банан та арахісова паста

Банан і арахісова паста — класичне поєднання, і не дарма. Воно є не лише смачним, а й корисним. 1 ст.л. арахісової пасти містить 4 г білка, що забезпечує ситість, а банани додають солодкавість, тому не потрібно використовувати цукор чи мед. Також додайте ложку насіння льону, щоб отримати більше клітковини та корисні для серця омега-3 жирні кислоти.

Вівсянка з бананом та арахісовою пастою

Гарбуз, куркума і гранат

Хочеться чогось більш незвичайного? Приправте вівсянку досить унікальним поєднанням гарбузового пюре, куркуми та насіння гранату. Гарбуз містить багато клітковини, а також таких важливих мікроелементів, як вітамін A, аскорбінова кислота та калій. Тим часом антиоксидантні властивості куркуми роблять її корисним доповненням до будь-яких страв. До того ж, пряний смак приправи добре компенсується м’яким вершковим смаком гарбуза. І на завершення посипте кашу насінням гранату. Між іншим, ¼ склянки гранату містить всього 36 ккал.

Вівсянка з гарбузом, куркумою та гранатом

Морква, грецькі горіхи та кленовий сироп

Фрукти є більш поширеним варіантом для доповнення вівсянки, але овочі можуть бути не менш смачним і корисним додатком. Приготуйте кашу з нотками морквяного торту, додавши до вівсяних пластівців нарізану моркву, подрібнені грецькі горіхи та кленовий сироп (можна замінити на мед). Запікання цього всього пом’якшить моркву та волоські горіхи, але при бажанні можна використовувати додатки у свіжому вигляді. У результаті ви отримаєте вівсянку, яка смакує як десерт, але містить багато клітковини з моркви та білків і корисних жирів з горіхів.

Запечена вівсянка з морквою та горіхами



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.