Що відбувається з організмом, коли ми їмо консервований тунець

Консервований тунець має багато переваг, навіть якщо не брати до уваги його поживну цінність. Він добре і довго зберігається, є досить доступним, і його можна використовувати для приготування багатьох страв: салати, боули, яєшні, канапки та сендвічі.

Що стосується поживної цінності, то консервований тунець містить багато корисних нутрієнтів, але важливо знати міру у його споживанні, адже риба містить досить багато солі і може містити ртуть. Втім, зазвичай, додавання тунця до раціону у помірних кількостях має більше переваг, ніж недоліків. Давайте дізнаємося більше.

Консервований тунець

Тунець є гарним джерелом білка

Достатня кількість білка у раціоні — це важливо, адже дозволяє довше відчувати ситість і споживати менше калорій. Консервований тунець є гарним помічником у цьому. Згідно з даними USDA, 1 банка тунця в олії містить 46,6 г білка, а 1 банка тунця у власному соці — 31,7 г білка. Враховуючи той факт, що рекомендовано споживати близько 0,7 г білка на 1 кг маси тіла, 1 банка консервованого тунця може задовольнити добову потребу. Це однозначно смачний та ефективний спосіб отримати протеїн.

Сендвіч з тунцем

Тунець підтримує здоров’я мозку та очей

Завдяки жирним кислотам омега-3, які містяться у рибі, сендвіч з тунцем на обід сприятиме здоров’ю мозку та очей. Відомо, що DHA — омега-3 жирна кислота — має властивість зміцнювати пам’ять. Окрім того, вона також зменшує запалення та усуває симптоми сухості очей. Також, якщо вам потрібна причина, щоб почати купувати консервований тунець — ось вам як мінімум дві.

Приготування тако з тунцем

Тунець в олії може сприяти зайвій вазі

Попри те, що тунець консервований в олії, має деякі переваги — наприклад, більше білка, кращий смак, ніж у власному соці, він також містить і більше калорій та жиру, що може привести до збільшення ваги. Кількісні показники є наступними: тунець в олії містить 56 ккал у 28 г і 2 г жиру, а тунець у власному соці містить 24 ккал у 28 г і менше 1 г жиру, тобто вдвічі менше. Позаяк, якщо ви хочете споживати менше калорій, вибирайте тунець у власному соці.

Паста з тунцем

Тунець може викликати здуття

Одним з інгредієнтів, який міститься у консервованому тунці є сіль, яка у великих кількостях може викликати здуття живота. Згідно зі середньостатистичними даними, банка тунця — байдуже, в олії чи у власному соці — містить близько ¼ добової норми солі. Попри те, що сіль має важливе значення для водного обміну в організмі, її надмірна кількість може викликати здуття. Позаяк, важливо контролювати кількість консервованого тунця, щоб не перевищувати норму солі.

Салат з квасолею і тунцем

Тунець може містити ртуть

Одна із сучасних проблем риби у тому, що вона може містити ртуть. Ртуть є нейротоксином, позаяк її краще уникати. Втім, консервований тунець зазвичай містить значно менше ртуті, ніж свіжа риба. Намагайтеся обирати консервований тунець перевірених виробників, а також не зловживайте рибою — у такому випадку навряд чи ви відчуєте якісь негативні наслідки.

Жінка їсть консервований тунець



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.