Чи слід відмовлятися від яєць

Незалежно від того, звикли ви їсти омлет, скрембл, смажені чи варені яйця, чи пашот, яйця є традиційним продуктом для більшості людей на планеті.

Втім, на тлі зростаючої популярності веганства, все частіше постає питання про те, наскільки корисним є те, що знаходиться під шкарлупою. Якщо ви вирішили відмовитися від яєць, чи просто хочете зважити за та проти, слід дізнатися більше про те, що буде, якщо перестати їсти яйця.

Смажені яйця з авокадо та тостами

Менше відчуття насичення

Хоч ви і досягнете зменшення калорійності раціону, відмовившись від яєць, ви також можете відчувати менше задоволення і насичення від їжі.

Яйця містять багато білка, який сприяє ситості. Якщо їсти менше продуктів, що містять білок, то, скоріш за все, ви швидше зголоднієте після їжі. Слід бути обережними, щоб не компенсувати це більш калорійними та менш корисними продуктами.

Скрембл

Вибір більш калорійних страв

На жаль, існує ризик з’їсти більше калорій, якщо відмовитись від яєць.

Часто люди, які виключили яйця зі свого раціону, споживають більш калорійний сніданок. Вони вибирають солодкі пластівці, булочки, кекси, канапки та інші багаті на вуглеводи продукти.

Тости з яйцем

Менше поживних речовин

Відмова від яєць може відобразитися на поживності вашого раціону, і тут мова йде не лише про білок. Яєчні жовтки містять більшість нутрієнтів, що містяться у яйцях, зокрема вітаміни A, D, E, K, а також корисні для серця омега-3 жирні кислоти.

Яєшня з овочами

Зменшення м’язової маси

Виключення з раціону такого основного джерела білка, як яйця, означає, що з часом тренування у спортзалі можуть стати менш ефективними.

Яйця містять лейцин — амінокислоту, важливу для синтезу м’язової маси, яка з віком зменшується. Це означає, що слід подбати про достатню кількість білка у раціоні, одним з корисних джерел якого є яйця.

Смажені яйця зі шпинатом

Відсутність змін у рівні холестерину

Хоч яйця і є джерелом холестерину, їх виключення з раціону може не вплинути на його рівень в організмі, попри очікування. 

Тільки близько 20% холестерину у крові надходить з того, що людина їсть, інші 80% виробляються печінкою. Це означає, що значний вплив на рівень холестерину насамперед має генетика, а також раціональне харчування та здоровий спосіб життя загалом. Відмова від окремих продуктів, але збереження інших нездорових звичок не матиме сенсу.

Яйця у паніровці



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.