Що потрібно знати про вершкове масло

Вершкове масло хоч і вважається продуктом з неоднозначною репутацією, все рівно є дуже популярним у нашій країні та поза її межами. Суперечки про користь та шкоду вершкового масла не вщухають, попри це багато рецептів без цього продукту важко уявити. Давайте дізнаємося більше про вершкове масло.

Вершкове масло

  • Сьогодні вершковемасло - продукт досить доступний. Потрібно тільки знайти той варіант, який більше прийдеться до смаку, і не забувати про рекомендовану добову норму його споживання. Дієтологи радять їсти дорослим не більше 20-30 г на день, а дітям до 7 років - максимум 5-10 г. Втім, у давні часи вершковемасло виготовляли вручну, а тому вважали продуктом делікатесним і надзвичайно дорогим,  позаяк дозволити собі його могли тільки заможні люди.

  • ЦІкавий факт: у давнину масло можна було збивати тільки сліпим рабам. А все тому, що існувало повір’я, що той, хто подивиться у посуд з маслом, яке збивається, накличе прокляття на дім власника корови, чиє молоко використовується для виготовлення продукту.

  • Кашу маслом не зіпсуєш - це відомий факт, але цей продукт є також важливим інгредієнтом багатьох інших страв. Його використовують для приготування десертів, зокрема тортів, випічки, соусів, хліба, запіканок, м’ясних та риб’ячих закусок, рагу.

Хліб з маслом

  • Чи знаєте ви, чому хороше вершковемасло завжди пакують в упаковку, покриту фольгою? Усе тому, що сонячне проміння є згубним для даного продукту. Під впливом ультрафіолету вершковемасло окислюється і втрачає всі свої корисні властивості. Змінюється навіть його смак. А фольга допомагає зберегти вітаміни у продукті. Саме тому не купуйте вершковемасло, яке продається у пластиковому пакеті або пергаментному папері.

  • Вершковемасло найчастіше критикують за те, що воно має високий рівень холестерину, однак він є і корисним. До складу вершковогомасла входять вітаміни групи B, A, E, PP, K і D, а також калій, йод, залізо, кальцій, магній, фосфор, цинк і понад 150 жирних кислот, які є необхідними для загального здоров’я нашого організму, міцних нігтів, хорошого зору, краси та молодості шкіри і волосся. Їсти вершковемасло можна регулярно, головне - дотримуватись рекомендованих норм.

Пачка вершкового масла

Готуємо печиво нашвидкуруч

  • 250 г пшеничного борошна.

  • 170 г вершкового масла.

  • 100 г цукру.

Потримайте масло при кімнатній температурі або розігрійте у мікрохвильовці до м’якості. Масло повинно бути м’яким, але не рідким. 

Змішайте масло і 50 г цукру. Поступово додайте просіяне борошно і замісіть гладке тісто (щоб добре ліпилося). Борошна може бути потрібно трохи менше або більше.

Розкачайте з тіста ковбаску діаметром 3 см. Обваляйте її в іншій частині цукру, наріжте скибочками товщиною 0,7-1 см. Викладіть печиво на деко, застелене пергаментним папером.

Випікайте у духовці протягом 20 хвилин при температурі 180 градусів. Трохи охолодіть, подавайте до чаю чи молока.

Печиво



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.