Корисні властивості броколі

Хрустка та смачна броколі чудово поєднується з будь-якими стравами. Це не просто корисна та поживна капуста, а й чудовий засіб проти зайвої ваги. Броколі, яка володіє необхідними поживними речовинами та невеликою кількістю калорій, можна назвати одним з головних суперфудів і помічників у питаннях схуднення.

Приготування броколі на парі

Що робить броколі такою корисною

У броколі міститься багато мінералів, таких як калій, кальцій, фосфор, залізо, цинк і натрій, а також вітаміни B1, B2, B6, E і вітамін С, провітамін A. Ці поживні речовини підтримують більшість життєво важливих функцій організму, броколі також зміцнює імунну систему та володіє протизапальною дією. Дослідження показали, що овоч може знизити ризик раку грудей та простати, а також раку товстої кишки.

Броколі у блендері

Як броколі допомагає схуднути

Усім, хто хоче позбутися від зайвої ваги, слід регулярно їсти броколі. У 100 г капусти міститься всього 25 ккал, цей овоч вважається одним з найменш калорійних. Водночас броколі містить багато цінної клітковини, яка надовго зберігає відчуття ситості та пригнічує потяг до їжі.

Клітковина також дозволяє організму розщеплювати жири, які оточують внутрішні органи. Споживання більше 10 г клітковини на день може зменшити кількість жиру на животі на 4%. Броколі містить близько 3 г клітковини на 100 г. Звісно, не слід забувати, що інші види овочів також містять клітковину та вітаміни, до того ж одноманітна дієта не має сенсу і завжди закінчується зривом.

Тушкування броколі

Смачне та здорове схуднення

Схуднення за допомогою броколі є ефективним не лише за рахунок низької калорійності та високого вмісту клітковини: капуста містить сульфорафан, вторинну рослинну речовину, яка чинить детоксикуючий та антиоксидантний ефект на організм. Що активує перетворення шкідливих білих жирових клітин у корисні бурі жирові клітини. Це, у результаті, приводить до зменшення кількості білого жиру.

Запечена броколі



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.