Поїсти недорого і швидко - фаст-фуд в Україні

З кожним новим роком розвитку цивілізації ритм життя усе прискорюється. Робота, навчання, хобі, зустрічі із друзями. Часто буває так, що як вийдеш з дому з самого ранку, так і потрапиш надвечір. А їсти-то хочеться!

Можливість обідати у ресторанах мають далеко не всі, та й одними перекусами не відбудешся (які б здорові вони не були). Тому сфера закладів харчування швидко пристосовується до потреб і можливостей людей. Сьогодні — поїсти поза межами дому це вже не розкіш, а цілком буденна річ. Тому і місць із такою можливістю є безліч.

Останнім часом більшої популярності набувають заклади такого формату, як ресторан швидкого харчування або фаст-фуд невисокої цінової категорії. Але ж фаст-фуд — це шкідливо. Проте, не спішіть наперед чіпляти ярлики. Типи фаст-фуду, як і ціни, так і якість, бувають різними. Фаст-фуд значить тільки те, що ви отримаєте свою їжу швидко та за порівняно невелику ціну. Детальніше про різні типи закладів харчування, а, зокрема, фаст-фуду, читайте у статті - http://harchi.info/articles/zaklady-harchuvannya-yakyy-obraty.

Ви можете обрати будь-який заклад на свій смак та гаманець: ресторан швидкого харчування, орієнтований на домашні страви або національну кухню, або ж кафе із седвічами та бургерами (повірте, якщо їх зробити якісно та не захоплюватись ними надміру, це не принесе шкоди вашому здоров'ю).

Давайте розглянемо декілька варіантів, де ж недорого і швидко поїсти у великих містах України.

Пузата хата

Найбільша мережа ресторанів національної кухні швидкого обслуговування. Більшість закладів мають дизайн із національним ухилом. В меню є досить широкий асортимент перших та других страв, салатів, закусок, десертів та напоїв.

Кількість закладів: 32. Львів, Київ, Харків, Дніпропетровськ, Запоріжжя, Одеса.

 Пузата Хата

Челентано

Найбільша мережа демократичних ресторанів у форматі Quick&Casual. Більшість закладів мають однотипний дизайн і відрізняються тільки дрібними лементами та картинами. Діє система лояльності “ЕgoЇсти” - при замовленні на певну суму вам видається дисконтна картка на знижку 3-10%, яка діє у всіх ресторанах цієї мережі (Челентано, Картопляна хата, Яппі). Орієнтованість меню на піцу та італійську кухню.

Заклади у 54 містах України.

Челентано 

Печена картопля

Альтернативний фаст-фуд. Основна страва — запечена у фользі картопля із різноманітними добавками. Також, пропонують великі сендвічі та другі страви. Є десерти.

Кількість закладів: 18 — Київ, Вінниця, Харків, Дніпропетровськ, Кривий Ріг, Одеса.

 Печена картопля

Дрова

Мережа ресторанів національної кухні швидкого обслуговування за типом Пузатої хати. Особливість закладу — у ресторані проводяться тижні національної кухні різних країн.

Кількість закладів: 9 — Київ.

 Дрова

Картопляна Хата

Мережа демократичних ресторанів у форматі Quick&Casual. Меню орієнтоване на страви мексикансько-техаської кухні. Належить до мережі “ЕgoЇсти”, як і Челентано. Основна страва — запечена картопля. Проте, похвалитись даний заклад може і буріто, стейками та млинцями. У меню, також, присутні перші страви, салати, десерти та напої.

Близько 30 закладів у 10 містах України.

 Картопляна Хата

Швидко

Позиціонує себе як мережа швидкого харчування із національною кухнею, але за асортиментом, та й якістю, програє іншим закладам. Проте, варто спробувати вареники.

Кількість закладів: 8 — Київ.

 Швидко

McFoxy

Мережевий фаст-фуд у стилі McDonalds, але із акцентом на страви із курки.

Кількість закладів: 12 — Київ, Бориспіль, Суми, Запоріжжя, Кіровоград, Дніпропетровськ, Хмельницький.

 McFoxy

Два гуся

Ресторан швидкого харчування, не прив'язаний до якоїсь певної кухні.

Кількість закладів: 15 — Київ, Хмельницький, Кривий Ріг, Трускавець, Луганськ, Тернопіль, Донецьк.

 Два гуся

Містер Снек

Мережевий сендвіч-бар. У меню: хот-доги, РАП сендвічі на лаваші, легкі салати та ситні млинці, ковбаски із картоплею фрі, кава та чай. І, звісно, усе це можна взяти з собою.

Кількість закладів: 3 — Київ.

 Містер Снек

Burgers Buffet

Франчайзингова мережа фаст-фуду. Позиціонує себе, як заклад здорового харчування у сегменті фаст-фуду. Головною родзинкою меню вважається, що для приготування страв використовуються свіжі та натуральні продукти. У асортименті — хот-доги, гамбургери, сендвічі та роли на будь-який смак.

Наразі такі заклади є тільки у Львові.

Burgers Buffet 

Звісно, таких закладів є ще десятки й сотні по всій Україні. Як бачимо, ресторан швидкого харчування та фаст-фуд — досить непоганий варіант перекусити., доступний багатьом. Головне — об'єктивно обирати заклад, керуючись не тільки ціною, а й якістю, і, також — не захоплюватися. Пам'ятайте, що, все ж, домашня їжа є найкориснішою.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.