Як харчуються моделі - поради на кожен день

Про харчування моделей та їх спосіб життя можна говорити довго й багато: переглядати варіанти дієт, дискутувати щодо вживання рослинних чи тваринних продуктів, їх кількості, якості тощо. Саме тому нижче зібрані загальні правила харчування, яких дотримуються практично усі моделі в повсякденному житті.

Річ не в тім, СКІЛЬКИ з’їсти калорій, а в тім – ЯК їх з’їсти

Деякі моделі зізнаються, що ніколи не рахують калорії, а планують своє харчування, базуючись на інших, важливіших речах: сезонності продуктів, їхній лужності, сумісності одних продуктів з іншими. Саме поєднання продуктів – найголовніше, адже це забезпечує правильне травлення і впливає на самопочуття. Важливо не змішувати білки та вуглеводи – це перешкоджає нормальному засвоєнню обох важливих нутрієнтів, викликає здуття живота і важкість.

Прийоми їжі слід розташовувати протягом дня в порядку зростання їх “важкості” для травлення

Рекомендації по денному меню від моделей: розпочніть свій день із теплої води з лимоном. Трошки згодом – фрукти, сік або смузі, що сприяють зростанню лужності (за оптимального рН-балансу клітини тіла буквально квітнуть! Крім того, страви із сирих фруктів насичують тіло вітамінами та живою життєвою енергією). Обідайте легким овочевим салатом із білковою стравою – наприклад, вареними яйцями чи лососем на грилі. Ваша рання вечеря (не пізніше 8-ї вечора) може бути дещо важчою: листя зеленого салату, миска зернових із великою кількістю овочів, або ж риба, також, із овочами. На десерт можете з’їсти шматочок темного шоколаду.

Їжте маленькими порціями

Стежити за кількістю випитої води

Пиття води важливе для правильного функціонування організму, очищення клітин, кровообігу, тарморегуляції. За день доросла людина має спожити близько 2 літрів чистої води (не чаю-кави-супів, а ЧИСТОЇ води).  Маленька чергова підказка від моделей: коли ви відчуваєте легкий голод, випийте спершу склянку води (можливо, це не голод, а спрага). Якщо через півгодини ви знову зголоднієте, то можна й попоїсти. Але одночасно з їжею пити рідину не бажано, аби не порушувати роботу ферментів травлення.

Склянка води

Зробити “перекуси” цінними

Якщо вам захочеться попоїсти між основними прийомами їжі, оберіть щось справді легке й корисне для себе – банан, хлібці або овочеві палички з хумусом, спрінґ-роли. Будьте обережні з горішками: вони, звісно, корисні та поживні, але все ж таки цей продукт досить важкий, багатий одночасно на жири та білки, тож горішки бажано не обробляти термічно, їсти в обмеженій кількості, окремо від усього іншого.

Овочі

Переконайтеся, що ви не вживаєте найшкідливішого

Газовані солодкі напої, алкоголь, смажені страви, снеки, магазинні соуси, фаст-фуд, борошняні вироби, цукор та інші швидкі вуглеводи, надмірна кількість солі – вживання цих “страв” у раціоні має зійти нанівець, адже такі продукти нічого особливо цінного для здоров’я не містять і здебільшого просто псують його.

Подумайте над раціоном

Отакі загальні правила харчування, що простежуються в дієтах не тільки моделей, а й багатьох струнких і здорових людей нашої планети. Непевно, багато хто з читачів дотримується всіх пунктів без жодних зусиль, навіть не замислюючись, що може бути якось інакше! А якщо до такого харчування додається ще й будь-яка фізична активність та емоційне благополуччя... то можна щиро порадіти за ваш по-справжньому здоровий, а отже – щасливий спосіб життя! Детальний розбір меню відомих моделей читайте в наступних статтях сайту - http://harchi.info/articles/yak-harchuyutsya-modeli-svitovi-pryklady.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.