Як поїсти на халяву - місця та хитрощі

Насправді, безкоштовно поїсти, або, принаймні, перекусити, за кордоном зокрема, а, іноді, і на батьківщині не так і важко. І справа, навіть, не у жадності. Задумайтесь, що більшість людей купує набагато більше продуктів, ніж потрібно людині насправді, і як наслідок усе це відправляється у смітник - по-перше. А, по-друге, бувають різні життєві ситуації. Є декілька способів, як можна поїсти на халяву законно і не дуже екстремально.

Подарунок на день народження

Існує хороша ресторанна практика робити подарунок або суттєву знижку, якщо у вас у цей день день народження, весілля або інша визначна дата. Один мандрівник стверджує, що таким чином він отримав у гавайському ресторані шматок шоколадного торту зі свічкою та безкоштовні десерти для усієї компанії. А ще один — отримав 60% знижку на усе випите у одному із барів Шотландії.

Безкоштовні пробники у продуктових магазинах

Багато міцних магазинів у Європі та США пропонують спробувати продукти харчування у рекламних цілях. Окрім того, іноді у таких магазинах є і спеціальний стенд із гарячою кавою, чаєм, цукром та молоком.

Безкоштовна дегустація у магазині

Посмішка — ваша зброя

Посміхайтесь та частіше говоріть компліменти та добрі слова. Ви не повірите, скільки людей на світі готові піти вам на зустріч за декілька добрих слів та привітне спілкування. Знижки у магазинах, більш зручний столик, місця для паркування, купони на безкоштовні напої та картки постійного гостя милим туристам гарантовані.

Заморожений йогурт або морозиво

Такі продукти часто дають пробувати: іноді вам протягують маленьку ложку, іноді пропонують скористатись маленькими паперовими стаканчиками. Це, звісно, не дуже багато, але 10-12 сортів “набігають” у майже порцію.

Картинні галереї, виставки

У всіх цих місцях із великою ймовірністю ви зможете знайти безкоштовний сир. Вино, виноград, яблука та хліб, тощо. Єдине, що потрібно пам'ятати, що розклад виставок та час презентацій краще уточнити наперед.

Фото-виставка

Їжа практично задарма

Зверніть увагу на полички та кошики із уціненою їжею у продуктових магазинах. Там можна знайти свіжі та пристойні продукти практично задарма (мінімальна знижка — 50%). На відміну від наших магазинів, у Європі та США є два терміни придатності: термін реалізації та фактичний термін придатності. Там роблять знижки на продукти, у яких закінчується термін реалізації, а термін придатності залишається досі хорошим. Окрім того, велика ймовірність того, що маленькі кондитерські та булочні перед закриттям можуть вам віддати свою продукцію за значно нижчою ціною або й зовсім безкоштовно.

Соуси на халяву

Пакетики із кетчупом, майонезом, гірчицею, сіллю, перцем, цукром та медом у місцях продажу кави, хот-догів та іншого фаст-фуду. Усе це можна брати у розумних кількостях, як і одноразові столові прибори та стакани. Окрім того, у таких місцях іноді стоять бідони із водою та нарізані скибочки лимонів.

Підстрижись та випий!

Яким би неймовірним це не здавалось, але у світі ще існують перукарні для чоловіків, де заодно зі стрижкою роблять не тільки масаж голови, а й пригощають відвідувачів віскі. Такі заклади збереглись як у Європі, так і у США, і знайти їх можна, задавши у пошуковику ключові слова “чоловіча перукарня”, “віскі”, “комплімент”.

Чоловіча перукарня

Найбільш неординарні поради, як поїсти безкоштовно

Напросіться у гості на роботу до людини, що працює у Google. Країна значення не має: головний офіс у США, відділення у інших країнах — не має значення. Головне для вас — необмежена безкоштовні продукти, фрукти та перекуси.

Якщо ви добре володіє іноземними мовами та епістолярним жанром, можете написати надзвичайно гарний та чуттєвий лист у будь-який ресторан світу. Шанси, звісно, не дуже великі, але як знати, можливо, ваш лист настільки сподобається, що вас запросять на вечерю за рахунок закладу.

Сніданок у готелях “Все включено”. Як ви знаєте у більшості готелях мешканцям пропонують безкоштовний сніданок у вигляді шведського столу. У ресторані у такі години людей багато, а ось чи дійсно ви є мешканцем готелю безпосередньо під час трапези ніхто перевіряти не стане. Основне — потрапити до готелю так, ніби ви там мешкаєте. Цей спосіб потребуватиме від вас дещо більше нахабства та обережності, ніж попередні, але, якщо немає інших варіантів або захотілося адреналіну — варто спробувати.

Кухня офісу Google



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.