Як приготувати бургер вдома

Бургери міцно зайняли одне з лідуючих місць серед страв і не збираються поступатися. І все ж, якщо приготувати бургер на природі цілком логічно, чи можна зробити це вдома? Давайте дізнаємося, яке вибрати м’ясо, як і на чому готувати котлету вдома і що робити з соусом.

Для бургера достатньо всього 4 інгредієнти: котлета, сир, соус і булка. Так можна досягти чистого смаку. Якщо всі продукти за якістю першокласні, то бургер буде ідеальним і не буде потребувати жодних доповнень.

Бургер

Як вибрати хорошу булку

Булка для бургера повинна бути повітряною та легкою. Для цього ідеально підійде бріош: вона в міру солодка та в міру солона, тому вона підкреслює смак м’яса, а не перебиває його.

Булочки бріош

Як вибрати м’ясо для бургера

Котлета для бургера повинна бути м’ясистою і в міру жирною. Як досягти цього балансу? Купуйте м’якоть (баранину або яловичину) без жил та жиру. М’ясо обов’язково повинно бути охолодженим. Також нам знадобиться чистий яловичий жир.

Яловичина

Як сформувати котлету

М’ясо і жир наріжте на шматочки середнього розміру у співвідношенні 70% м’яса на 30% жиру. Посоліть, поперчіть, залишіть ненадовго маринуватися і пропустіть через м’ясорубку, чергуючи м’ясо та жир. Найголовніше - не перемішувати фарш і не відбивати його.

Тепер потрібно сформувати котлети: зробіть кульки, які сильно спресуйте в руках. Подальше формування краще здійснювати за допомогою кільця. Викладіть у кільце м’ясо та продовжуйте його туди пресувати - краще всього робити це ложкою.

Котлети для бургерів

Як правильно посмажити котлету

Ідеально смажити котлету на живому вогні - вдома ж можна взяти звичайну пательню. Котлету краще смажити на рослинній або оливковій олії (не extra virgin). Смажте до появи скоринки з одного боку. Потім перегорніть на інший бік, покладіть сир чеддер, накрийте кришкою і почекайте, доки сир не розплавиться.

Смаження котлети на пательні

Як приготувати соус для бургера

Один із класичних соусів для бургера складається з майонезу, гірчиці та солених огірків. Майонез з гірчицею змішуємо у відсотковому співвідношенні 60:40, додаємо туди подрібнені мариновані огірки (40 г на 100 г соусу).

Соус для бургера



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.