Як зекономити на напоях

Усім відомо, що вода — це запорука життя. Біля 65% нашого організму становить вода. Для підтримання нормального функціонування та життєдіяльності нам потрібно постачати його водою.

Загальна норма споживання води становить 2-2,5 л/добу. Вона може бути дещо більшою або меншою, залежно від способу життя, віку, статі, місця проживання, стану здоров'я та інших чинників.

У будь-якому випадку, напої становлять вагому частину нашого раціону. Давайте дізнаємось, як стабілізувати витрати на напої, не позбавивши при цьому себе чистого та якісного джерела вологи.

Вода

Вода

Усім відомо, що вода із водопроводу не підходить для пиття. Для забезпечення себе питною вдою є декілька шляхів:

  • Вода із колонок/криниць/джерел. Це, безперечно, хороший та дешевий варіант. У містах, які надають мешканцям таку можливість — це, зазвичай, є безкоштовним. Отже, у такому випадку — достатньо просто не лінуватись набирати воду із таких установ. Мінус — не скрізь є така можливість.

  • Пляшкова вода із супермаркету. Це найбільш непідходящий варіант. Така вода, зазвичай, дорога, а за своїм хімічним складом та якістю нерідко нічим не відрізняється від водопровідної. Позаяк, це крайній варіант — користуватись ним варто тільки тоді, коли немає іншого виходу.

  • Фільтр для води. Це досить вигідний варіант. Принаймні, якщо обирати один раз купити фільтр для води на тривалий період або щодня купувати пляшки із питною водою. Проте, це варіант завжди залежатиме від місця проживання та хімічного складу води, яка надходить у водогін. Якщо ви хочете отримати насправді якісний результат, варто цим поцікавитись і підібрати систему очищення води, відповідно до ситуації. Ось тут ціна питання може бути найрізноманітнішою.

Отже, як бачимо, найкращий варіант — коли місто готове забезпечити мешканців питною водою — такий варіант потребує витрат лише ваших сил, і то невеликих.

На друге місце можна поставити самостійну фільтрацію води. А у останньому випадку — покупка пляшкової води із магазину — це дорого і, не факт, що корисно.

Збільшіть у раціоні кількість питної води — вона найкраще втамовує спрагу і ви будете менше пити інших напоїв. Також, не забувайте завжди брати із собою пляшечку води, коли виходите із дому — на прогулянку, навчання, роботу. Це вбереже вас потреби купувати воду у магазині, коли виникне спрага.

Вода у пляшках

Соки, морси, газовані солодкі напої

Візьміть собі за звичку взагалі відмовитись від таких покупок. Перш за все, користі із таких напоїв жодної. Щоб не обіцяли яскраві упаковки та реклама — знайти у супермаркеті соки або морси без шкідливих добавок та консервантів, які містять справді корисні речовини практично неможливо. Корисними для нашого організму є тільки натуральні фреші, випиті одразу після приготування. А соки та морси, які ми бачимо на полицях магазину, по суті, нічим не кращі за солодкі газовані напої. Такий продукт — це суміш підсолоджувачів та смакових добавок. Вони не втамують спрагу, а, навіть, навпаки. Після споживання таких напоїв на язику залишається наліт із цукру та смакових добавок, що спонукає нас пити ще і ще.

Коштують такі напої дорого. У цьому випадку немає ніяких “але”. Відмовитись від покупки таких напоїв потрібно раз і назавжди — це збереже і ваш гаманець, і здоров'я.

Якщо вам важко відмовитись від такого рожу напоїв — готуйте їх вдома. Зваріть компот, приготуйте лимонад, закрийте натуральні соки. Врешті решт, придбайте фрешницю і балуйте себе свіжими соками. У будь-якому випадку, собівартість обладнання та інгредієнтів (особливо, якщо готувати напої із сезонних та місцевих овочів та фруктів) обійдеться вам дешевше.

Полиці із соками та солодкими напоями

Кава та чай

Напої, які мають право і місце бути. Гарячі напої присутні у нашому раціоні щодня. Вони можуть бути як корисними, так і шкідливими для нашого здоров'я. Що ж стосовно нашого гаманця?

Останнім часом, ціни на чай та каву, як, зрештою, і на все, підскочили догори. Не забувайте про декілька порад при виборі кави/чаю, які, хоч і не повернуть ціну до попереднього рівня, але дозволять вам придбати хоча б пристойний продукт.

  • Купуйте а гуртових ринках. Таким чином можна заощадити до 25%. Кава та чай мають тривалий термін зберігання і не дуже вимогливі до умов — достатньо забезпечити сухе, прохолодне і темне місце і герметичний посуд.

  • Якими б не були зручними у приготуванні, відмовтесь від пакетованих чаїв або розчинної кави. Часто ціна такого продукту є вищою, якісь нижчою, а кількість меншою.

Як і у випадку з простою водою, якщо ви любите купувати чай або каву у автоматах або що, під час прогулянки/навчання/роботи — на цьому, також, можна зекономити. Придбайте термочашку або термос і заварюйте собі каву або чай перед виходом з дому.

Кава у мішку

Алкогольні напої

Алкогольні напої є вагомо частиною витрат на святковий стіл. Звісно, найдешевший та найкращий спосіб для гаманця та здоров'я — взагалі відмовитись від вживання алкогольних напоїв. Якщо ж ви не уявляєте святкування без келиху, то робіть наступне.

  • Не відкладайте покупку алкоголю перед загальновідомими святами (Новий Рік, тощо) на останні дні — адже чим ближче сезон, тим ціна вища. Алкогольні напої — продукт, який може зберігатись дуже довго, тому скуповуйтесь наперед, слідкуйте за акціями.

  • Тут, також, діє правило гуртових ринків. Якщо ви плануєте святкування на велику компанію, то дуже вигідно зробити закупи гуртом, також, можна просто купити алкоголь на декілька святкувань наперед, адже з його зберіганням, як згадувалось вище, жодних проблем.

 Алкогольні напої у продуктовому візку

Зекономити частину бюджету на напоях насправді не важко. Досить лише виключити споживання непотрібної нам рідини і потурбуватись про якість потрібної. Підсумовуючи вище сказане, можна виділити такі поради.

  • Відмовтесь від соків та солодких газованих напоїв із супермаркету. Те ж саме стосується і пляшкової води.

  • Купуйте напої гуртом.

  • Для втамування спраги надавайте перевагу чистій воді.

  • Готуйте напої вдома.

 Дитина із напоями



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.