Які продукти не слід поєднувати з алкоголем

Із приходом теплої погоди у наше життя повертаються часті посиденьки у колі друзів та приятелів, родинні пікніки та романтичні побачення. На таких вечорах, окрім смачної їжі, з великою ймовірністю може бути присутнім і алкоголь. У помірних дозах спиртні напої - це непогано й іноді навіть корисно.

Однак, щоб алкоголь добре засвоювався організмом і не завдав шкоди, важливо розуміти, що далеко не зі всіма продуктами він гармонійно поєднується. Давайте дізнаємося, які продукти краще не запивати спиртними напоями.

Алкоголь

Кава

У багатьох із нас є звичка закінчувати святкове застілля чашкою ароматної кави. Така звичка дуже шкідлива для нашого організму. При надходженні в організм алкоголю пригнічується робота нервової системи. Кава ж, навпаки, стимулює її роботу.

У результаті при змішуванні цих двох напоїв зменшується відчуття сп’яніння, але нейтралізація алкоголю при цьому не відбувається. Таким чином ви ризикуєте випити набагато більше за свою норму і спровокувати погане самопочуття.

Чашка кави

Цитруси

Улюбленою закускою для багатьох з нас стали цитрусові. Ми звикли заїдати алкоголь апельсинами, мандаринами або лимонами. Виявляється, що ця звичка також має досить сумнівну користь для нашого організму у поєднанні з алкоголем.

Річ у тім, що у цитрусових міститься багато кислоти, яка може спровокувати проблеми з травленням і без спиртних напоїв. У поєднанні з алкоголем ця негативна тенденція може тільки посилитись.

Щоб цього не відбулося, намагайтесь вибирати у якості закуски банани. У них міститься велика кількість калію, який здатний нейтралізувати негативний вплив алкоголю на організм та позбавити його від зневоднення.

Цитрусові

Солона їжа

Не найкращим вибором у якості закуски після алкоголю вважається і солона їжа. Сама по собі їжа нейтралізує дію алкоголю, а ось з солоними продуктами усе відбувається трохи інакше. Справа в тому, що крекери, солоні горішки та інші закуски з надлишком солі викликають відчуття спраги.

Добре, якщо у цей момент під рукою виявиться мінеральна вода. Але у більшості випадків втамовувати спрагу доводиться тим же алкоголем. Як наслідок - великий ризик після декількох жмень солоної їжі сильно перевищити допустиму дозу спиртних напоїв.

Солоні снеки

Десерти з алкоголем

Здавалось би, що поганого у тому, щоб доповнити келих вина смачними солодощами із містом алкоголю? Насправді ж, це погана ідея, від якої краще відмовитися. Бути повністю впевненим у кількості та якості наявного у десерті алкоголю не може ніхто.

Вам пощастить, якщо виробники десерту додадуть у страву високоякісний алкоголь і зекономлять на його кількості. Якщо цього не станеться, ви ризикуєте подвоїти своє сп’яніння.

Якщо вам вже зовсім хочеться поласувати після алкоголю десертом, краще надавайте перевагу солодощам, у складі яких є молоко та будь-які кисломолочні продукти. Вони попереджують хімічні реакції в організмі, викликані алкоголем, і зменшують подразнення печінки.

Цукерки з алкоголем

Гострий соус

Невдалою для організму вважається і комбінація спиртних напоїв із гострими соусами. Споживання такої їжі може викликати опік слизової оболонки стравоходу і шлунка, а в кращому випадку у вас з’явиться неприємна важкість і печія.

При поганому розвитку подій вилитись усе це може у сильне сп’яніння або серйозне отруєння.

Гострий соус

Свіжі помідори

Практично на будь-якому пікніку можна зустріти поєднання свіжих томатів зі спиртними напоями. Така комбінація вважається дуже шкідливою для нашого організму. Поєднання помідорів з горілкою або коньяком провокує метеоризм та проблеми з травленням. Відбувається це через високий вміст у томатах органічних кислот, які просто не перетравлюються у такому стані шлунком.

Якщо вам хочеться після алкоголю з’їсти помідор, можете випити склянку томатного соку або з’їсти консервовані помідори у власному соку. Продукти переробки томатів по-іншому діють на наш організмі не викликають негативних реакцій з боку травної системи.

Помідори

Мариновані огірки

Мариновані огірки вважаються традиційною закускою застілля. Однак у поєднанні з алкоголем така страва чинить пагубний вплив на організм. Річ у тім, що для приготування заготовок практично усі господині використовують столовий оцет. А поєднання оцту з алкоголем викликає в організму стрес.

Щоб цього не відбулося, вибирайте у якості закуски квашену капусту або вінегрет. Ці страви чудово підтримують організм під час святкового застілля.

Мариновані огірки

Шоколад

Шоколад після спиртних напоїв - також невдала ідея. Наявні у шоколаді кофеїн та какао сильно навантажують підшлункову залозу: у результаті від такої комбінації може виникнути біль у животі або спазми.

У гіршому випадку це може спровокувати розвиток гострого панкреатиту.

Шоколад

Кавуни та дині

Влітку жодний пікнік не обходиться без смачних та соковитих баштанних культур. Дині та кавуни у поєднанні з алкоголем погано перетравлюються організмом через вміст у цих плодах великої кількості цукру.

Одночасне поїдання таких продуктів зі спиртними напоями рівнозначне споживанню солодощів з алкоголем. Глюкоза у цьому випадку буде засвоюватися першою, тому організм буде страждати від токсичних продуктів розпаду спирту. У результаті таке поєднання обернеться бродінням у шлунку та відчутним дискомфортом внизу живота.

Кавун

А чи можна насправді отримати від алкоголю користь читайте тут - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/koryst-vid-alkogolyu-mif-chy-realnist.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.