Закривається стартап Juicero, який продавав соковитискачі за $400

16 місяців тому з’явилася інформація про інноваційний соковитичкач Juicero, який незабаром зміг зібрати понад $120 млн у ході краудфандингової кампанії. Як стверджували розробники, цей пристрій розвиває величезний тиск, для того, щоб вичавити з пакету зі спеціально підготованою сумішшю фруктів або овочів максимальну кількість свіжого соку. На старті продажів вартість розумного соковитискача сягала $699. З часом ціна приладу впала до $399, втім для соковитискача це усе одно забагато.

Соковитискач Juicero

На додачу до всього, виявилося, що сік з тих самих особливих пакетів можна витискати руками. Так, його виходить трохи менше, ніж при застосуванні соковитискача, але різниця не є значною. Відповідно, у багатьох користувачів цей прилад викликав хвилю обурення, а компанія, яка продавала соковитискач, піддалась звинуваченням у шахрайстві.

Група експертів навіть вирішила розібрати соковитискач, щоб дізнатися, як все влаштовано, і перевірити, чи не зекономили автори приладу на деталях. Як виявилось - ні. Конструкція Juicero Press якісна, а матеріали та деталі, які використовувались при збірці, назвати поганими не можна. Вони є якщо не найдорожчими у своїй  категорії, то одні із найдорожчих.

Але усе це виявилося непотрібним, оскільки соковитискач після ряду скандалів просто перестав продаватися. Який сенс купувати річ за 400 $, якщо його роботу приблизно за той же час можна виконати власноруч? У результаті компанія, яка випустила пристрій на ринок, оголосила про те, що закривається. Це відбулося 1 вересня. Також було оголошено про повну зупинку продажу як самого соковитискача, так і пакетів із сумішами для отримання соку.

Пакети з сумішшю для соків Juicero

Ця новина з’явилася одразу після того, як було оголошено про “стратегічні зміни” у роботі Juicero. Керівництво у липні заявило, що планує радикально знизити вартість приладу та всіх аксесуарів до нього. Пакети з сумішами, до речі, коштували теж не дешево - $5-7. Голова компанії Джефф Данн заявив, що саме вартість приладу не дозволила виконати компанії місію, котру та собі намітила.

Керівництво розповіло про неможливість подальшого зниження цін. Виробництво Juicero коштує дорого, а працювати собі у збиток компанія не може. Що стосується припинення діяльності, то компанія повідомила про намір знайти покупця на свої активи, з тим, щоб напрацювання не пропали зовсім. Джерело, близьке до керівництва Juicero, розповіло про те, що усі співробітники компанії були сповіщені про заплановане закриття Juicero, яке мало відбутися протягом 2 місяців. Окрім того, покупці (усі, неважливо нові чи старі) при бажанні можуть отримати компенсацію за свої покупки, якщо відішлють компанії заявку.

Цікаво, що до свого закриття представники Juicero говорили про те, що компанія планує випустити другу модель соковитискача, ціна якого повинна бути набагато гуманнішою - усього $200. Це справді радикальне зниження, якщо врахувати, що початкова ціна приладу становила $699. Juicero усе ж не справилася з потоком негативу після того, як видання Bloomberg вперше провело розслідування стосовно пакетів для отримання соку, витискати які можна було руками.

Соковитискач Juicero

Керівник компанії не так давно надіслав Bloomberg повідомлення, у якому поскаржився на дії журналістів компанії. “Було дивно бачити, що усе те, про що ми завжди знали, і що не цікавило наших покупців, виставлялося як дещо нове і важливе”, заявив Данн.

Після того, як новини про пакети, що витискаються руками, почали з’являтися скрізь, керівництво заявило, що не бачить у цьому нічого страшного. Як вони стверджують. метою створення соковитискача було створення розумного приладу з відповідною екосистемою аксесуарів, що дозволяло власникам соковитискача без будь-яких турбот отримувати смачний сік. Данн говорив, що конструкція приладу містить засуви, які витримують 16000 фунт-сили (71179 ньютонів).

Стартап Juicero на початку своєї роботи отримав близько $120 млн від десятки інвестиційних фондів, включаючи Campbell Soup, Google Ventures, Artis Ventures, Kleiner Perkins, Two Sigma Ventures, First Beverage Group, Acre Ventures, Double Bottom Line Ventures, Thrive Capital, Vast Ventures та інші.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.