Заморські делікатеси: чи вигідно замовляти їжу з-за кордону

За останні роки ми стали значно впевненішими у закордонних інтернет-покупках, вважаючи, що імпортні товари багато у чому переважають наші. Не тільки у ціні, а й за якістю. Тому, цілком закономірно, що поряд із взуттям, одягом, технікою та різноманітними аксесуарами, шопери із задоволенням замовляють у “всесвітній павутині” продукти харчування з-за кордону.

Звісно, комусь ця тенденція може здатися досить дивно і не практичною. Адже, якщо врахувати ціни + витрати на доставку, закордонна їжа не завжди виходить дешевою, а переплачувати за те, що вона вироблена у Голандії або США немає сенсу. Однак ті, хто на цій справі собаку з'їв не завжди з вами погодяться, адже, як стверджують гурмани, імпортні та вітчизняні товари, а особливо,коли мова йде про оригінальні продукти (скажімо, рідкі сорти сиру, круп, макаронів, соуси та приправи, тощо), то різниця очевидна. Та й по ціні не завжди виходить дорожче, а, часом, і зовсім навпаки. Давайте спробуємо розібратися, що й до чого.

Пропозиції закордонних інтернет-магазинів

Звісно, у першу чергу, мова йде не про продукти, які швидко псуються, а про продукти тривалого зберігання або ж напівфабрикати, які можуть легко подолати декілька тисяч кілометрів і не втратити своїх смакових властивостей або, більше того, не стати загрозою нашому здоров'ю. Позаяк, не варто надіятися спробувати мармурову яловичину або суп із акулячих плавників. Навіть якщо і вдасться замовити необхідні продукти у замороженому вигляді, до адресата вони все одно не доберуться у задовільному стані. Варто, також, не забувати, що іноді країна може накласти ембарго на ввіз м'ясних та молочних виробів з-за кордону, тому навіть із отриманням, скажімо, голландського сиру можуть виникнути проблеми. Зате можуть радіти істині гурмани, які розуміються на кухнях народів світу та мають уявлення про те, які саме компоненти повинні входити, наприклад, у ролли або лазанью. Є хороші шанси знайти у закордонних магазинах рідкі сорти рису або справжню італійську пасту, різноманітні соуси та приправи, водорості для приготування японських страв, тощо, і отримати їх без проблем.

У наші дні за кордоном можна придбати фактично будь-яку їжу і побалувати себе стравами із різних країн світу. Правда, потрібно бути готовими, по-перше, до ціни, а по-друге — ознайомитись із правилами митного контролю. У будь-якому випадку, це непогана альтернатива, яка дозволить вам скуштувати закордонної кухні, якщо ви не маєте можливості мандрувати, і, до того ж, обійдеться явно дешевше. А, також, це вигідне рішення для гурманів, які хочуть насолодитись оригінальними національними стравами інших народів.

Закордонні продукти

Їжа для прихильників здорового способу життя

Помилково було б вважати що усі іноземці харчуються виключно фаст-фудом. За кордоном багато людей, які дійсно піклуються про своє здоров'я і не шкодують грошей не продукти без ГМО та хімікатів. Зрештою, і у нас з кожним роком усе більше стає тих, хто прагне гармонії з природою і у їжі. У інтернеті є дуже хороші пропозиції магазинів органічних продуктів, де можна придбати різноманітні крупи, консервацію, випічку і, навіть, солодощі, вільні від хімічних добавок, про що свідчать міжнародні сертифікати.

Еко-їжа - іконка

Мито

Згідно із правилами митного контролю, у одній посилці може знаходитись до 10 кг продуктів харчування (вага самої упаковки, також, рахується). При чому, продукти харчування повинні бути в упаковці виробника, а кількість одиниці товару — не більше 2 кг. Загальна вартість самої їжі не може перевищувати 200 євро. Якщо були порушені будь-які із вимог, посилка повертається назад до відправника. Заборонено переправляти алкогольні або тютюнові вироби — вони, також, повертаються назад. Щодо біологічних добавок або спортивного харчування — митна служба перевіряє наявність сертифікації та контролює на предмет вмісту наркотичних речовин.

Митний контроль

Брати чи не брати?

Звісно, на одних лише харчах з-за кордону не проживеш. Але не варто одразу і бойкотувати такий вид продуктового шопінгу. Головне — знати, що купувати.

Цілком очевидно, що такі продукти, як картопля, огірки, помідори, яблука, тощо — не замовляються з-за кордону. По-перше, це є абсолютно безкорисним і невигідним: ці продукти є місцевими, отже, найкраще їх купувати на батьківщині, місцевого виробництва — і ціна, і якість будуть однозначно переважати. По-друге, навряд чи чи ви й знайдете товари такого роду на ресурсах, що пропонують доставку їжі з-за кордону.

Пункт другий: молоко, масло, сирі м'ясо, птиця та риба — продукти нетривалого зберігання, за відсутності відповідних умов. Їх, також, не рекомендовано замовляти з-за кордону. Перш за все, така їжа не призначена для тривалого транспортування. При чому, так само, як і овочі-фрукти, у нас таких продуктів достатньо, щоб вибрати оптимальну ціну та якість.

А ось фірмові делікатеси, якщо ви полюбляєте такі, замовляти з-за кордону дуже навіть варто. Мова йде про, наприклад, французькі сири, шинку, італійську пасту, оливкову олію, якісь оригінальні американські солодощі, чай, каву і всяке таке інше. По-перше, більшість із цих товарів просто-на-просто може не бути у наших супермаркетах. По-друге, накрутка у ціні на такі товари може бути у декілька разів, а якість та автентичність не гарантована. Позаяк, замовивши такі товари за кордоном, ви можете бути впевнені у якості, а, також, навіть, враховуючи плату за доставку та податок (якщо потрібно), дуже часто виграєте у ціні.  

Торт-прапор Великобританії

Замовлення їжі з-за кордону може бути вигідним і смачним. Основне у цій справі — не перестаратися, не хотіти усе й одразу, а керуватись тими ж принципами, що й завжди при покупці продуктів харчування - *. Проаналізувати різні пропозиції, порівняти ціни та співвідношення ціна-якість і вибрати найвигідніші і надійні точки продажу. Зробити це ви можете спитавши поради у знайомих, які мали досвід у замовленні їжі з-за кордону, поцікавившись цією темою на різноманітних інтернет-форумах, ну і, звісно, методом спроб та помилок.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.