Каскара або чай з кави – "напій для бідних"

Чай і кава – це напої у кожного з яких є своя цікава історія, які почалися в різний період і в різних частинах світу. Багато що змінилось за сотні років, але популярність обох не зменшилась, а навпаки зросла. Людина навчилась використовувати, все, що давала їй природа. Як от наприклад з кавою… Всі добре знають, що таке чай і що таке кава. Але чи пробували ви коли-небудь чай з кави? Цей чудовий напій, відомий ще як каскара, або «напій для бідних».
Дерева, які дають нам ці два продукти дуже відрізняються один від одного, але на відміну від чаю, кавове дерево, дає нам не лише ароматну і запашну каву, але й дуже смачний чай, який більше схожий на узвар.

Про те, що кава – це насправді ягода, знають не всі, адже більшість із нас ніколи не були на плантаціях і не бачили каву в її природньому стані –  на дереві.

Так чи інакше, але плодоносить кавове дерево саме ягодами, при цьому вони бувають різного кольору: жовті, помаранчеві або червоні.

Кавові ягоди

Кавові ягоди

Кожна ягода має в собі дві або одну зернину, які оточені м’якоттю та шкіркою, з якої власне і роблять каскару.

В перекладі з іспанської «каскара» означає «лушпиння».  В цього продукта дуже довга та цікава історія. Фермери в Ефіопії та Ємені висушували лушпиння кавових ягід та варили його разом зі спеціями ще задовго до того, як почали обжарювати та молоти самі зерна. В кожній країні цей ароматний напій має свою назву. В Ємені його ще називають Qishr, в Ефіопії він відомий, як Hashara, а в Болівії він згадується як «султана». Дуже часто можна почути, як каскару називають – «напій для бідних», хоча так насправді, вартість самої каскари часто перевищує вартість самої кави.

Загалом, каскара – це висушена шкірка кавової ягоди, але в залежності від того, як її висушують вона буде мати різний вигляд та смак. В деяких країна, після сушки каскару ще злегка обжарюють.  

Каскара

Каскара

Каскара містить в собі кофеїн, тому вважається тонізуючим напоєм. Також вона містить вітамін С і вважається хорошим антиоксидантом. З одного боку можна сказати, що каскара долає розрив між чаєм і кавою. Адже ті хто категорично відмовляються від кави, можуть насолоджуватись цим ароматним напоєм, тим самим зробити крок до того, щоб спробувати каву. З другого боку, вона несе з собою дуже важливу інформацію, адже коли ви вперше куштуєте її і вам розказують звідки взялась каскара, ви більше дізнаєтесь про каву, як її вирощують, яким чином вона попадає до вас, ви дізнаєтесь про її різноманітність та особливість.

Готувати каскару можна по різному, але суть завжди залишається одна.

Для приготування гарячого напою в середньому беруть 5 грам каскари на 100 мл води і настоюють близько семи хвилин. Ви отримаєте солодкий і ароматний напій, в якому можна відчути аромат квітів, легкі медові нотки, в смаку це можуть бути сушені ягоди або фрукти, все залежить від того, з якого сорту кави була отримана каскара. Щоб збагатити напій, до нього можна додати спеції, наприклад: імбир, корицю, гвоздику, мускатний горіх та ін...

Напій з каскари

Каскару також можна використовувати в якості холодного напою. Для цього також використовують співвідношення 5 грам каскари, на 100 мл води. Каскару слід залити водою та поставити в холодильник в закритому посуді, щоб вона настоялась протягом 12-18 годин.

Ще один варіант приготування – це концентрат з каскари. 45 грам каскари заливають 200 мл води і настоюють в холодильнику 12-18 годин. Потім її відфільтровують, та розбавляють водою у спів відношенні 1 до 3.

Напій з каскари

Холодний напій можна подавати з кубиками льоду і шматочками фруктів або ягодами. Такий напій буде з приємною кислинкою, надзвичайним ароматом і таким же смаком. У літню спеку чай з каскари особливо доречний, адже дозволяє освіжитись, втамувати спрагу та дає тонізуючий ефект.

 



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
Коментарі

Вхід на сайт

Каскара це трава як її можна зробити з чогось?


Вхід на сайт

Какая трава?это высушенная кофейная ягода ,напиток напоминает отвар шиповника,вы статью читали?


Вхід на сайт

В Йемене это первый напиток для больных, ослабленых, рожениц, кожицу,кишр, они варят минут 20, и пьют целый день. Стоит она там очень дешево.