Масала - чай зі спеціями

Напій, який підходить всім любителям насиченого смаку, аромату та ніжної вершковості. Це молочний чай, який злегка збагачений ароматом та смаком спецій, зокрема імбиром, кардамоном, гвоздикою, корицею і перцем, та іншими спеціями, який п’ють по всій Індії. Як правило масала – це гарячий напій, приготовлений шляхом поєднання чаю, спецій та молока. У кожному куточку Індії є свої рецепти його приготування, але принцип залишається однаковим.

Масала

Якщо перекласти назву дослівно отримаємо «пряний чай». В Австралії масала називають ще чай лате.

Спершу слід підібрати чай, на основі якого ви хочете приготувати масала, традиційно використовують чорний, але також інколи для нього беруть зелений, або ройбуш.

Масала крок за кроком

Приготування чаю масала

  1. В ємкість для приготування чаю (можна використати каструлю потрібного об’єму) налити:

    - 2 склянки молока (200мл);

    - 2 склянки води;

    - 4-6 ст. ложок цукру (залежно від того, наскільки солодкий напій ви хочете отримати).

  2. Приготувати спеції. Класично поєднують корицю, гвоздику, імбир, чорний перець та кардамон. Вибрані вами спеції та трави слід подрібнити в ступці.  

  3. Додати подрібнені спеції (приблизно 1 чайну ложку) до каструлі з водою, молоком та цукром і варити на повільному вогні протягом 5-8 хвилин, щоб виділились ароматичні масла.

  4. Знати каструлю з вогню і додати туди 4-5 чайних ложок чаю.

  5. Настоювати 7-10 хвилин. Протім процідити крізь дрібненьке ситечко і розлити по чашках.
    Чайна церемонія

Щоб приготування чаю не займало багато часу, можна наперед приготувати собі потрібну суміш із спецій. Інколи саме цю суміш і називають – масала порошок. Підбираючи спеції слід пам’ятати, що вони не лише надають смаку й аромату, вони також чинять певну дію на ваш організм. Імбир і кардамон впливають на травлення, а поєднання кориці та імбиру допомагає знизити симптоми застуди. Гвоздика допомагає знімати слабість, а мускатний горіх запобігає нудоті. Тому чай масала не лише смачний, але й корисний напій.

Чай масала

Для урізноманітнення напою можна використовувати кокосове або горіхове молоко, все залежить від ваших смаків та вподобань. Також цукор можна замінити медом, тоді напій буде більш дієтичним та корисним. Але мед слід додавати разом з чаєм, а не до молока і спецій.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.