8 причин пити каву зранку

Мелена чорна кава — не швидкорозчинний кавовий напій — є корисною, і у вас є багато причин, щоб насолоджуватись нею кожного дня.

Дівчина п'є каву

Кава зробить з вас довгожителя

Згідно з результатами дослідження, опублікованого у виданні The American Journal of Epidemiology, 3 чашки кави на добу здатні зменшити ризик виникнення кардіоваскулярних захворювань (інфаркт міокарду, інсульт, артеріальні та венозні тромбози та інші) на 21%. Будете пити каву разом з іншими корисними продуктами — зможете розповісти про це праправнукам.

Кава захистить від раку

Відповідно до дослідження, проведеного в Онкологічному дослідницькому центрі Фреда Хатчінсона (США), 4 чашок кави на добу буде достатньо, щоб знизити ризик виникнення захворювання раком простати на 59%. Одне з пояснень цього феномену — насиченість кави антиоксидантами. “Кава — найкраще джерело поліфенолів, природних рослинних пігментів, що знижують ризик розвитку раку передстатевої залози”, — стверджує Дейв Ешпрі, автор курсу Bulletproof Diet. Окрім того, відповідно до стверджень китайських вчених, підвищене споживання кави зменшує ризик розвитку раку печінки вдвічі — як і розвитку раку грудей, на думку канадських дослідників.

Кава у кемексі

Кава допоможе схуднути

Сміливо додавайте каву до свого раціону. По-перше, вищезгадані поліфеноли, які є пробіотиками, стимулюють розвиток корисних бактерій типу Bacteroidetes у кишечнику — чим їх більше, тим меншими є ваші шанси розтовстіти. По-друге, Кофеїн пришвидшує обмін речовин і надає вам енергії, яка необхідна для того, щоб спалити побільше калорій.

Кава зберігає ясність розуму

Згідно з результатами дослідження, проведеного вченими Університету Іллінойсу, кава може знизити ризик виникнення дегенеративних захворювань. “Кофеїн здатний блокувати процеси у мозку, пов'язані з появою нейродегенеративних захворювань”, — стверджує Грегорі Фройнд, голова кафедри патологій університету. До речі, за даними більш ранніх досліджень, кава оберігає мозок і від хвороби Альцгеймера.

Кава і газета

Кава позбавить від мігреней

Тільки лінивий не звинувачує каву у тому, що розболілася голова, однак це факт: цей напій здатний позбавити від хронічного головного болю. До подібних висновків прийшли норвезькі вчені, які порівняли самопочуття людей, що приймали від 241 до 400 мг кофеїну (це еквівалентно 2-3 чашкам кави), з самопочуттям тих, хто отримував значно менше кофеїну. Як вияснилось, ті, хто пив каву рідше, ходили з головним болем частіше.

Кава покращить настрій вам та вашїй подрузі

Відповідно дослідженню, опублікованому у виданні The Archives of Internal Medicine, жінки, що випивали мінімум 4 невеликих чашки кави на добу, на 20% рідше страждали депресією. “Кофеїн працює як стимулятор ЦНС та може підвищувати рівень гормонів задоволення у мозку”, — пояснює Ешпрі.

 Дві чашки кави

Кава зменшує ризик виникнення діабету

Дослідники з Гарвардського університету протягом 4 років спостерігали за кавоманами та виявили чіткий взаємозв'язок між кількістю випитої кави та ризиком виникнення діабету. У кавоманів, що збільшували споживання улюбленого напою, за результатами 4 років спостережень ризик захворіти на діабет був на 11% нижче. І навпаки, ті, хто знижував споживання кофеїну, підвищували ризик виникнення діабету на 17%.

Кава очистить печінку 

Згідно з новими даними, кава не тільки знижує рівень шкідливих ферментів у печінці, але й попереджує цироз. Випивайте по 2 (і більше) чашки кави на добу, і знизите рівень його виникнення на 66% — як кажуть дані дослідження, опублікованого у журналі Hepatology. Що цікаво, ані чай, ані фруктовий сік, ані газована вода не дають такого ефекту — тільки чорна мелена кава.

Дівчина з кавою

Ще більше за та проти кави шукайте у статті - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/nasha-ulyublena-kava-za-ta-proty.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
Коментарі

Вхід на сайт

Після кави перестає боліти голова, я завжди це помічаю, а також поліпшується настрій😀