Алкоголь сприяє розвитку 7 видів раку

Навіть люди, які нечасто споживають алкоголь, піддаються підвищеному ризику розвитку онкологічних захворювань 7 видів. У науковій роботі, опублікованій у журналі Addiction, йде мова по те, що споживання спиртних напоїв приводить дорозвитку раку молочної залози, печінки та ще 5 типів раку.

Дженні Коннор з Департаменту профілактичної та соціальної медицини Університету Отаго (Нова Зеландія) проаналізувала результати наукових досліджень, проведених протягом останніх 10 років Міжнародною агенцією по вивченню раку, Всесвітньою організацією здоров'я та іншими авторитетними організаціями. Такий аналіз показав, що алкоголь напряму впливає на розвиток онкологічних захворювань.

Серед захворювань, які можуть виникнути через споживання спиртних напоїврак молочної залози, товстої та прямої кишки, печінки, стравоходу, гортані та горла. Окрім того, з'являється усе більше свідчень про негативний вплив алкоголю на стан шкіри, простати та підшлункової залози. У групі особливого ризику — люди, які алкоголем зловживають.

Тінь чоловіка, що п'є алкоголь

На думку автора наукової роботи, на сьогодні накопичена достатня кількість переконливих доказів про вплив алкоголю на появу пухлин. Навіть без повного розуміння біологічних механізмів того, як спиртне викликає рак, епідеміологічні дані підтверджують, що алкоголь викликає не менше 7 видів раку — стверджує Дженні Коннор. Згідно із дослідженням, 5,8% онкологічних захворювань, які закінчились смертю, були пов'язані зі споживання спиртних напоїв.

На думку Коннор, роботу по профілактиці алкоголізму та пропаганді здорового способу життя необхідно посилити на світовому рівні. Причому у центрі уваги спеціалістів повинні знаходитись не тільки хронічні алкоголіки, а й люди, які випивають час від часу. Люди, які п'ють алкоголь у помірних кількостях, не можуть не усвідомлювати у повній мірі негативних наслідків для здоров'я від споживання навіть спиртних напоїв середньої міцності. 

В ідеалі медики радять зовсім відмовитись від алкоголю. Тим же, хто поки не готовий до цього, наприклад, англійські лікарі рекомендують у жодному разі не перевищувати дозу у 14 одиниць (це 3,5 л пива, або 1 л вина, або 350 мл віскі) алкоголю на тиждень.

Склянка алкоголю

Більше про влив алкоголю на організм людини читайте у статті - http://harchi.info/articles/vplyv-alkogolyu-na-organizm-lyudyny.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.