Алкоголь сприяє запам'ятовуванню інформації

Алкоголь покращує запам’ятовування інформації, вивченої одразу перед його споживанням, показало дослідження, проведене вченими британського університету Ексетера.

Алкогольний напій

У дослідженні прийняли участь 88 людей, які люблять випити у компанії, - 31 чоловік і 57 жінок віком 18-53 років. Їм дали завдання на вивчення слів, а потім випадковим чином розділили на дві групи - одній сказали, що можна пити стільки, скільки хочеться (у середньому вони випили по 4 одиниці алкоголю - це близько 800 мл пива або 330 мл вина), а іншій заборонили пити взагалі.

На наступний день вчені провели перевірку, і виявилося, що ті, хто пив алкоголь, запам’ятали більше вивчених слів. Вчені наголошують, що цей обмежений позитивний ефект помірного споживання потрібно розглядати із врахуванням негативного впливу надмірного споживання алкоголю на духовне та фізичне здоров’я.

Малюнок мозку

“Наше дослідження показало не тільки те, що ті, хто пив алкоголь, краще запам’ятали слова, але і те, що цей ефект був сильнішим у тих, хто пив більше, - каже професор університету Ексетера Селія Морган. - Причини цього ефекту поки що точно не відомі, але основною вважається думка, що алкоголь блокує запам’ятовування нової інформації, і таким чином у мозку залишається більше ресурсів на те, щоб відкласти нещодавно отриману інформацію у довгострокову пам’ять. Теорія є такою, що гіпокамп - важливий для пам’яті відділ мозку - переключається на консолідацію спогадів, переносячи їх з короткочасної у довгострокову пам’ять”.

Виявлений вченими ефект помічали і раніше, у лабораторних умовах, але у природному оточенні він був продемонстрований вперше. У дослідження входило і друге завдання на запам’ятовування. Його учасники виконали одразу після споживання алкоголю і на наступний день - у цій вправі добровольці не показали значного покращення пам’яті.

Люди п'ють вино

Чи реальна користь від алкоголю розкаже стаття - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/koryst-vid-alkogolyu-mif-chy-realnist.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.