Amazon відкрила супермаркет без кас

Американська компанія Amazon представила перший супермаркет без кас Amazon Go. Про це повідомляється на сайті організації.

Супермаркет Amazon Go

Сучасні торгові мережі часто вводять рішення, що дозволяють частково автоматизувати процес покупок. Так, деякі супермаркети оснащують касами самообслуговування, за допомогою яких покупець сам “пробиває” товар. Це дозволяє скоротити витрати на персонал та збільшити пропускну здатність лінії. Amazon створила магазин, у якому касова лінія взагалі відсутня.

При вході в супермаркет Amazon Go покупець проходить через турнікет за допомогою QR-коду, який генерується у додатку на смартфоні. У залі магазину розташовані традиційні вітрини з товарами. Спостереження за залами здійснюється автоматично — системою на основі технології комп'ютерного бачення, яка дозволяє машинам проводити виявлення, стеження і класифікацію об'єктів. Якщо товар взятий з полиці, комп'ютер додає його у чек або коректує його при поверненні товару.

Після придбання покупець може покинути магазин без затримок — рахунок виставляється через акаунт Amazon, потім клієнт отримує квитанцію про оплату. Деталі про роботу комп'ютерного алгоритму, що керує супермаркетом, не уточнюються. 

Поки компанія відкрила 1 магазин без кас площею 167 квадратних метрів. Супермаркет Amazon Go знаходиться у Сіетлі і доступний для співробітників Amazon. Відкрити перший публічний магазин такого типу планується у наступному році.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.