Американка протягом року публікувала усю свою їжу в Instagram

Мешканка нью-йоркського району Брукліну протягом року публікувала і Instagram-акаунті фотографії усіх зїдених страв.

Фотографування їжі

25-річна Семі Мейн вирішила документувати у соцмережі кожний прийом їжі після того, як усвідомила, що страждає орторексією (надмірним захопленням здоровим харчуванням). На піку хвороби дівчина втратила апетит, важила близько 30 кг та виключила з раціону цілі групи продуктів через їх можливу “шкідливість”.

Мікроблог, у якому Мейн публікувала свої прийоми їжі, допоміг їй поглянути на раціон зі сторони. Вона вела акаунт протягом 2,5 років і в останній рік стала викладати фотографії регулярно, двічі на день. Це мало свій ефект: американці вдалося поправитись до 40-43 кг.

Instagram

“З часом фотографії моїх страв змінились: їжа стала набагато апетитнішою, а порції помітно більшими”, — розповіла Семі. Вона зізнається, що додумалась до “Instagram-лікування” не сама: такий метод їй порадив дієтолог. Тепер, зі слів Мейн, вона знову навчилась довіряти їжі, але разом з тим залишається вірною принципам здорового харчування. 

Для людини, що страждає нервовою орторексією, здорове харчування стає настільки важливим, що стурбованість цим питанням не залишає місця для будь-яких інтересів або захоплень у житті. Раціон харчування визначається виключно за критерієм “користі” продукту, при цьому смакові вподобання не приймаються до уваги. Будь-яке порушення дієти (споживання “заборонених” продуктів) викликає тривогу та сильне почуття провини.

Фотографування їжі

 А про найпопулярнішу їжу за версією Instagram розкаже стаття - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/naypopulyarnisha-yizha-za-versiyeyu-instagram.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.