Боремось з бактеріями на кухні

Для багатьох господинь наведення чистоти на кухні є справою честі. Що цілком зрозуміло, адже кухня — улюблене місце для розмноження різноманітних мікробів та бактерій. Звісно, повністю позбутися від них навряд чи вдасться, але звести до мінімум їх кількість — абсолютно реально. Головне знати, на що звернути увагу.

Прибирання кухні

Губки для посуду

Завдяки своїй пористій структурі, губки затримують в собі вологу та створюють сприятливе середовище для розмноження бактерій. Це, мабуть, найбрудніша річ на кухні. Губкою ми витираємо стіл, дошки для нарізання, миємо посуд. Губку обов'язково потрібно просушувати та міняти не рідше, ніж раз на 2 тижні.

Раковина

Раковина використовується щодня. У ній миють посуд, чистять овочі. Завершуючи щоденні клопоти, ми ретельно її начищаємо. Здавалось би, вона повинна бути ідеально чистою. Проте, ні! Злив раковини — улюблене місце шкідливих мікробів, що може стати і причиною неприємного запаху. Щоб уникнути цього, необхідно періодично обмивати раковину кип'ятком, додаючи при цьому дезінфікуючий засіб.

Кухонна раковина

Кухонні рушники

Рушник на кухні нерідко буває вологим, а значить, є відмінним місцем для мікробів. Часта заміна, а також прання з додаванням відбілювача знижує ймовірність поширення бактерій. Також, останнім часом господині усе частіше переходять на паперові рушники, що, без сумнівів, зручно та практично.

Поверхні та інструменти

Кухонні поверхні з часом покриваються жировим нальотом, який як магнітом притягує до себе бруд. Багаторазово торкаючись стільниць, ручок шафи, холодильника та дверей, ми мимоволі стаємо переносниками мікробів. Позаяк, під час прибирання на кухні варто систематично обробляти ці поверхні антисептичними препаратами.

Дезінфекція поверхонь

Дошки для нарізання

Дошки для нарізання також є переносниками шкідливих бактерій. Ми ріжемо м'ясо, рибу, хліб, овочі та інші продукти, залишки котрих, затримуючись у мікротріщинах, стають розсадниками мікробів. Тому бажано мати декілька дошок для нарізання для різних продуктів. А після їх використання ретельно їх промивати.

Правильне зберігання

Для боротьби з появою шкідливих бактерій необхідно забезпечити і правильне зберігання проудктів. Ті, які мають здатність швидко псуватись, варто помістити у золодильник якомога швидше. Полиці та лотки у холодильнику завжди потрібно тримати у чистоті, вчасно видаляючи крихти або краплі їжі. А готову їжу зберігати у спецільних контейнерах з щільно закритими кришками.

Більше про правильне зберігання продуктів у холодильнику читайте у статті - http://harchi.info/articles/zberigannya-produktiv-harchuvannya-u-holodylnyku.

Чистий холодильник

Сміттєве відро

Відро для сміття повинне закриватися кришкою. Його потрібно регулярно мити з дезінфікуючим засобом. Використання пакетів для сміття полегшить виніс відходів та допоможе підтримувати чистоту. І пам'ятайте, що вчасно забране сміття — гарантія ліквідації чергового вогнища розмноження мікробів.

Побутова техніка

Як не дивно, але побутова техніка також може стати джерелом поширення бактерій. У камері мікрохвильової печі та духовці накопичуються найдрібніші залишки їжі, у резервуарі кавоварки та у чайнику утворюється накип, а у тостері залишаються крихти. Саме тому розробники побутової техніки рекомендують в інструкціях методи догляду за своїми виробами, які бажано виконувати, щоб не тільки зберегти техніку, а й своє здоров'я від бактерій

Миття духовки

Звісно, підтримання порядку на кухні потребує часу та сил, але якщо приділяти трохи уваги прибиранню щодня, то ми легко зможемо забезпечити чистоту та здоров'я для всієї родини.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.