Чіпси викликають наркотичну залежність

Вчені отримали докази того, що чіпси викликають залежність, подібну до наркотичної. Виявлені схожі сценарії функціонування мозку у людей, які люблять чіпси та у наркоманів.

Картопляні чіпси

Усе більше країн з великою швидкістю перетворюються на країни людей, які витрачають цілі статки на “пусті” калорії. З кожним роком у магазинах з’являється  усе більше та більше закусок на кшталт чіпсів, сухариків, солених горішків, сушеної риби та кальмарів, замороженої піци, бургерів та хотдогів та тому подібних продуктів, які не несуть організму жодної  користі. Багато людей споживають дані закуски сім днів на тиждень, часом і по декілька разів на день. І ось тепер дослідники з’ясували, що любов до чіпсів може пояснюватись не тільки їх специфічним присмаком та характерною хрусткою текстурою, а й змінами у мозку, схожими на ті, які можуть фіксуватися у наркоманів.

У ході досліджень, проведених британськими вченими, добровольці, які мають зайву вагу або ожиріння, дивилися на знімки продуктів з категорії “пустих” калорій, враховуючи чіпси, у той час як їх мозок сканувався. Виявилось, що чіпси викликають активність у тих же зонах мозку, які активізуються у той момент, коли залежні від алкоголю бачать зображення пляшок вина, а наркомани спостерігають за знімками кокаїну, тощо. Це говорить про те, що різного роду нездорові закуски здатні впливати на зміни у роботі мозку, викликаючи по-справжньому наркотичну залежність.

Люди їдять чіпси

Коли учасникам експерименту показували фотографії інших продуктів харчування, які є більш здоровими, на кшталт овочів та риби, то їх зони мозку не проявляли такої гострої реакції. На думку експертів, мозок людини еволюціонував і налаштувався на споживання продуктів, які забезпечують організм максимальною кількістю енергії. Це може бути корисним для печерної людини, тривалість життя якої становила 30 років, але не для людини 21 століття, якій необхідний набір виключно корисних та низькокалорійних продуктів харчування.

Пачка чіпсів

А які ж чіпси найдорожчі у світі читайте тут - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/naydorozhchi-u-sviti-chipsy.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.