Чому не слід пити алкоголь перед сном

Існує думка, що алкоголь перед сном розслабляє і допомагає заснути швидше. Невелика порція алкоголю дійсно знімає напруження, але ми не завжди обмежуємося одним келихом. Розповідаємо, чому не слід використовувати алкоголь у якості снодійного.

Жінка п'є вино перед сном

Недосипання

Алкоголь допомагає заснути швидше, це правда. Але при цьому під впливом алкоголю нормальний хід сну порушується. Ми миттєво занурюємося у фазу глибокого сну, пропускаючи важливий етап дрімання. Як результат - у другій половині ночі ми спимо гірше, і зранку сонливості та млявості не уникнути.

Чутливий сон

Ідеальний сон - це чергування фаз глибокого і швидкого сну для відновлення організму. Як тільки дія алкоголю припиняється, ми отримуємо чутливий та поверхневий сон зі скороченою кількістю циклів швидкого сну. Ми часто прокидаємося і від цього зранку почуваємо себе розбитими.

Безсоння

Перерви на туалет

Сильна сечогінна дія алкоголю змушує переривати сон для походів у туалет. Такі “уривки” сну не дають відчути себе бадьорим зранку.

Порушення дихання і хропіння

Розслаблені під дією алкоголю м’язи продукують хропіння. Хронічне хропіння небезпечне для здоров’я, оскільки воно порушує ритм дихання і стає причиною його зупинок. Особливі ризики у людей із захворюваннями серця та легень.

Чоловік хропить

Звикання

Щоденне споживання алкоголю викликає звикання. Якщо ви привчили себе засинати після порції віскі або декількох келихів вина, відмовитись від них стане складніше, як і засинати без допомоги алкоголю. Медики називають регулярне споживання алкоголю перед сном першою стадією алкоголізму.

Втома

Поганий сон позбавляє нас життєвих сил на наступний день, а якщо ця проблема хронічна - отримуємо безперервну втому, слабкість і пригнічений стан. Це приводить до погіршення загального стану здоров’я, негативно впливає на ефективність і якість життя в цілому.

Втомлена жінка

А наскільки взагалі правдиві теорії про користь алкоголю читайте у статті - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/koryst-vid-alkogolyu-mif-chy-realnist.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.