Чому жінкам важче схуднути, ніж чоловікам

За апетит, фізичну активність та витрати енергії відповідають певні гормони. Виявилось, що у чоловіків та жінок вони працюють по-різному. Це, на думку вчених, і пояснює, чому жінкам важче схуднути.

Гормон, що запускає зміни у харчових звичках, у чоловіків разом з тим відповідає і за збільшення фізичної активності та витрати енергії, в той час, як в організмі жінок таких функцій не виконує. Позаяк, дієти і фізичні навантаження для жінок мають меншу ефективність, вважає міжнародна команда вчених з Абердинського, Кембриджського та Мічиганського університетів.

У ході експериментів, що проводились на мишах жіночої та чоловічої статі спеціалісти з області харчування змогли вилікувати самців, що страждали від ожиріння, але не самиць. Вчені довели, що медикаменти, дія яких полягає у зниженні ваги, чинять різну дію на представників чоловічої та жіночої статі.

Чоловік та жінка з вагами

Дослідники стимулювали утворення у гризунів прогормону проопіомеланокортіна, який активує процеси в організмі, що приводять до втрати зайвої ваги. Виявилось, що дія даного прогормону на мозок самиць полягає виключно у регулюванні апетиту, і не підвищує фізичну активність та витрату енергії, як це відбувається у самців

Вчені вважають, що саме з тим, що для лікування людей обох статей від ожиріння використовуються одні і ті ж медикаменти, пов'язане менш успішне позбавлення жінок від зайвої ваги. Всесвітня організація охорони здоров'я заявляє, що у світі жінок, що страждають від ожиріння, більше, ніж чоловіків, причому у ряді регіонів у 2 рази. 

За словами керівника дослідження Лори Хейлер, сьогодні більше половини населення Великобританії страждає від зайвої ваги і кожний четвертий має ожиріння. На боротьбу із зайвою вагою країна щороку витрачає 5 млн фунтів стерлінгів і протягом наступних 35 років ця сума може зрости у 10 разів.

Жінка, що схудла

Чому не діють популярні дієти для схуднення читайте у статті - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/chomu-ne-diyut-populyarni-diyety-dlya-shudnennya.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.