Чи правда, що червиве яблуко є натуральнішим

Якщо яблуко проїв черв'як, чи значить це, що воно натуральне і в ньому немає хімікатів? Спробуємо розібратися.

Червиве яблуко — не значить хороше, це велика помилка. Якщо воно червиве, то насправді це ніяк не значить, що сад нічим не обробляли, а навпаки — могли його обробити у 10 разів сильнішими препаратами, але не у потрібний термін.

Яблуко і черв'як

На якість яблук впливає багато факторів — від неправильного догляду до природних вибухів популяції гусениці, що їсть яблуко. Головне — непрофесійна агротехніка: через тривалий неправильний догляд відбувається значне збільшення популяції шкідника, але при цьому відсутні його природні вороги (наприклад, птахи, комахи-паразити і хижаки). У професійних садах обов'язковим є оприскування, але потрібно знати, у який саме період його проводити: робити це потрібно під час літання шкідника та відкладання яєць. Раніше команду по оприскування давали станції захисту рослин, що знаходились у всіх регіонах: вони відстежували фенофази шкідників. На базах виставляли феромонні пастки і на цей запах ловили самців — коли певна кількість приклеювалась, давалась команда. Зараз же станції позакривали і багато чого робиться на око.

Яблука

У червивих яблук і товарного вигляду немає, і гниють вони швидко, а гниль — це зовсім погано, тому що вона пронизує не тільки гниле місце, а й усе яблуко. 

З людської точки зору можна зрозуміти логіку: “якщо їсть черв'як, то яблуко можна їсти і людині”. Однак з професійної точки зору червиві яблука говорять тільки про недоглянутість саду. Звісно, що це міф і червиве яблуко їсти не варто.

Червиве яблуко

А чи правда, що яйця із помаранчевим жовтком смачніші, читайте у статті - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/chy-pravda-shcho-yaycya-iz-pomaranchevym-zhovtkom-smachnishi.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.