Чим перекусити на роботі під час посту

Дотримуєтесь посту? Постійно хочете їсти? Не знаєте, чим перекусити? Ми вам підкажемо! Давайте дізнаємось більше про те, що можна взяти з собою на роботу, якщо ви дотримуєтесь Великого посту.

Канапки

Піст - не привід відмовлятися від канапок. Для перекусу підійде бездріжджовий хліб або хлібці. У якості намазки на канапку можна використовувати варення, арахісове масло, хумус, діжонську гірчицю у зернах або пюре з авокадо. Доповнювати такі сендвічі можна тертим буряком або морквою з горіхами, а також смаженими на рослинній олії грибами та іншими свіжими або печеними овочами.

Вегетаріанський сендвіч

Лаваш з різними начинками

Схема ідентична до канапок - берете лаваш і загортаєте у нього все, що душа забажає (що не суперечить посту, звісно). Найбільш банальне: можна потушкувати овочі та загорнути отримане рагу у лаваш. Рол з лавашу можна трохи обсмажити на пательні, а після нарізати порційними шматками для зручності.

Лаваш з овочами

Батончики з мюслі

Чудовий варіант для того, щоб поласувати у дорозі або перекусити на роботі, підходить і для посту. Щоб приготувати батончики з мюслі, підсушіть у духовці вівсянку протягом 20-25 хвилин, потім промийте сухофрукти, наріжте їх дрібними кубиками та подрібніть горіхи. Усі інгредієнти складіть в одну посудину, додайте кунжут і насіння льону. Додайте рідкий мед і ретельно перемішайте. Викладіть масу на пергамент рівним шаром, сформуйте квадратики або прямокутник, накресліть ножем лінії розлому батончиків, але не розрізайте до кінця. Повністю накрийте пергаментом, відправте у розігріту до 180 градусів духовку на 20-30 хвилин.

Батончики з мюслі

Картопля у мундирі

Картоплю у мундирі можна приготувати навіть у звичайній мікрохвильовці. Не забудьте тільки вилкою проколоти шкірку, інакше картопля вибухне. А якщо ви маєте більше часу, не полінуйтесь, запечіть картоплю у духовці разом зі спеціями та іншими овочами.

Печена картопля

Горіхи, фрукти і сухофрукти

Куди ж без самого банального перекусу. Горіхи, фрукти і сухофрукти добрі тим, що їх не потрібно готувати, стануть у пригоді і під час посту. А якщо є час і бажання, яблука або груші можна запекти разом з родзинками, медом і горіхами.

Горіхи і сухофрукти

А приготувати пісні котлети розкаже стаття - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/gotuyemo-pisni-kotlety.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.