Чим відрізняється суп-пюре і крем-суп

Гадаєте, що суп-пюре і крем-суп - це одне і те ж? Змушені вас розчарувати: це дві абсолютно різні страви. Так, вони схожі і відрізняються, в принципі, усього одним маленьким нюансом. Однак саме цей нюанс впливає як на смак і консистенцію страви, так і на його назву.

Крем-суп із броколі

Почнемо з супу-пюре. По-перше, його варять. Дивне уточнення, як може здатися на перший погляд. Втім, наприклад, для того ж крем-супу, наприклад, овочі можна запекти у духовці. У випадку із супом-пюре духовка не підійде. Схема така: овочі довільно нарізаємо, складаємо у каструлю. Додаємо сіль, перець та інші спеції за смаком. Заливаємо водою і варимо до м’якості.

Коли все буде готово, воду з овочів зливаємо в окремий посуд. Потім перемелюємо овочі блендером із додаванням овочевого бульйону, у якому вони варилися. Густину супу регулюйте самі. Любите рідкий - додайте більше бульйону. Густіший? Тоді води зовсім трохи. І так, суп-пюре необов’язково повинен бути гладким та однорідним - їх можна тільки трохи збити блендером.

Курячий суп-пюре

Із крем-супом трохи інша історія. Принцип приготування схожий - овочі можна варити. Або, як ми вже казали, можна запекти у духовці. А ось на етапі подрібнення у блендер потрібно додавати не бульйон, а жирні вершки - так суп буде більш гладким і кремовим на смак. Ну і перемелювати такий суп потрібно обов’язково до однорідності, щоб на вигляд він був гладким та шовковистим.

До речі, у Європі крем-суп часто готують на молоці, соусі бешамель (суміш вершкового масла і молока) або на бульйоні, загущеному обсмаженим борошном і доведеною до кипіння сумішшю яєчних жовтків та жирних вершків - така суміш у французькій кухні називається льєзоном.

Грибний крем-суп

І на завершення ділимося з вами рецептом крем-супу із зеленого горошку. Цей суп хороший тим, що його можна готувати у будь-яку пору року: підійде як свіжий горошок, так і заморожений.

Інгредієнти

  • Зелений горошок - 2 склянки.

  • Бульйон - 1 склянка.

  • Цибуля - 2 шт.

  • Вершкове масло - 1 ст.л.

  • Сіль, перець - за смаком.

Технологія приготування

Цибулю дрібно нарізаємо та обсмажуємо на вершковому маслі у глибокій пательні. Коли цибуля стане прозорою, висипаємо у пательню горошок та обсмажуємо хвилин 5. Потім вливаємо гарячий бульйон (м’ясний, овочевий - на власний розсуд) і додаємо сіль-перець за смаком. Доводимо до кипіння і варимо хвилин 5-7. Перекладаємо усе в блендер, додаємо вершки і ретельно збиваємо до однорідності.

Крем-суп із зеленого горошку

А чи є різниця між содою та розпушувачем розкаже стаття - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/chy-ye-riznycya-mizh-sodoyu-ta-rozpushuvachem.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.