Цукрозамінник може зашкодити вашій фігурі

Погана новина для тих, хто п'є дієтичні безалкогольні напої у надії скинути вагу. Експерименти на щурах показали: у деяких випадках штучні цукрозамінники приводять навпаки до збільшення маси тіла, а також розвитку хронічних захворювань, зокрема діабету.

Цукор

Міжнародна команда вчених вияснила, що споживання одного з найбільш популярних цукрозамінників, аспартаму, може привести до збільшення маси тіла. Цей штучний цукрозамінник застосовується при виробництві безалкогольних напоїв, жувальних гумок, цукерок, йогуртів і навіть таблеток від кашлю. Раніше вважалось, що аспартам є хорошою альтернативою цукру. Його, наряду з іншими замінниками цукру, часто рекомендували людям, що страждають на цукровий діабет другого типу. Нове дослідження суперечить попереднім науковим працям.

Експерименти на щурах показали: аспартам пригнічує активність кишкової лужної фосфатази та впливає на процес нейтралізації шкідливих токсинів та бактерій у кишечнику, що у кінцевому результаті може спровокувати розвиток хронічних захворювань.

Вплив цукрозамінника на вагу

Протягом 18 тижнів медики спостерігали за лабораторними щурами, половина яких отримувала підсолоджену цукром воду, а інша половина — воду з аспартамом. Виявилось, що щури, які отримували цукрозамінник, мали вищий рівень цукру у крові, а також частіше зіштовхувались із запальними процесами. Окрім того, у поєднанні з жирною їжею аспартам став причиною збільшення маси тіла. 

Вчені відмічають, що їх висновки стосуються тільки аспартаму, інші цукрозамінники потребують додаткових досліджень. До того ж поки експерименти проводились виключно на гризунах, тому необхідні дослідження також необхідно провести і за участі людей, щоб остаточно підтвердити вплив аспартаму на збільшення маси тіла та рівень цукру у крові.

Замінник цукру

Що ж краще - цукор чи цукрозамінники - читайте у статті - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/cukrozaminnyky-i-cukor-hto-peremozhe.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.