Цукрозамінники і цукор - хто переможе?

Багато хто вважає, що у погоні за стрункою фігурою та низькою вагою усі засоби хороші. Хтось вдається до кардинальних заходів: дієт та виснажливих тренувань. Інші ж просто обмежують споживання шкідливих продуктів. Перше з чого починає більшість — відмовляються від натурального цукру та переходять на цукрозамінники. Проте, не варо поспішати з висновками не дізнавшись думку дієтолога.

Цукор і цукрозамінник

Порівнюємо зі звичайним цукром

Звичайний цукор сам по собі не представляє небезпеки, а ось його кількість має значення. Проконтролювати, скільки саме цукру ми споживаємо протягом доби, важко. Це пов'язано з тим, що цукор міститься і в їжі. Про це не варто забувати, коли ми вираховуємо щоденну допустиму дозу. Перевищення максимального раціону приводить до надлишкової ваги, зношенню та крихкості судин, перевантаженню підшлункової залози, метеоризму та розладам травлення. Усі ці процеси запускаються у зв'язку з підвищенням глюкози у плазмі крові.

Основна відмінність цукрозамінників від натурального цукру — відсутність енергетичної цінності для організму людини. Цукрозамінники — штучно створений некалорійний хімічний продукт, що надає солодкого смаку. Натуральний цукор отримують з тростини або буряка. До його складу входять вуглеводи, які і впливають на калорійність продукту.

Пакетики з цукрозамінниками

Споживання цукрозамінників

Люди заміняють цукор харчовою добавкою для того, щоб мати можливість “обманути” свій організм. Додаючи цукрозамінники замість натурального цукру, ми знижуємо калорійність їжі, але водночас не задовольняємо потребу організму у глюкозі. Ми відчуваємо солодкий смак, але бажання з'їсти ще щось солодке не зникає. Тому краще та корисніше навчитись контролювати кількість цукру у продуктах, присутніх у раціоні. Головне — не перевищувати норму, що задовольняє потребу організму.

Користь та шкода цукрозамінників

Продукти розпаду цукрозамінників дуже погано виводяться з міжклітинного простору організму, що значно ускладнює обмін речовин. Тому потрібно були дуже обережними при рішенні замінити натуральний цукор. Схуднути, споживаючи харчові добавки, можливо тільки у тому випадку, якщо жорстко контролювати іншу частину цукру у споживаних продуктах. А якщо їсти десерт та запивати його чаєм із цукрозамінниками — схуднути неможливо.

Додавання цукрозаміннику до напою



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.