Де влаштувати пікнік, щоб він запам'ятався надовго

Редактори National Geographic вибрали 10 місць, які вважають найкращими для проведення пікніку. Найкращими у світі. Їх досвіду та вподобанням, гадаю, варто довіряти, тож давайте поглянемо, що ж це за місця для супер-пікніку.

Пікнік

Хуана-Пікчу, Перу

Одне із головних та центрових місць, вершина знаменитого міста інків Мачу-Пікчу, звідки відкривається вид на все давнє місто та долину річки. Круті підйоми та слизькі камені варті усіх зусиль. Із собою можна захопити страву roasted cuy (гвінейська смажена свинина) і пляшечку піско, а якщо ви не налаштовані на серйозний перекус — захопіть butifarras, ці перуанські сендвічі із шинкою, цибулею, чилі та лаймом дуже зручно брати з собою.

Хуана-Пікчу, Перу

Мілфорд-Саунд, Нова Зеландія

Водоспади, каскади річок та скелі, які підвищуються над найбільш популярним фіордом країни — просто ідеальне місце для відпочинку. Так, тут немало туристів і безперервно курсують екскурсійні автобуси. Беріть продукти для пікніку з собою та влаштовуйте невелику приємну трапезу, замовивши прогулянку на човні. Потрібні ідеї? Беріть популярне печиво Anzac biscuits, м'ясну страву colonial goose (запечена нога ягняти) та пляшечку холодного совіньйон блану.

Мілфорд-Саунд, Нова Зеландія

Ландшафтний парк Вілла Боргезе, Рим, Італія

Оливки, піцца б'янка, салямі, мариновані артишоки та пляшечка вина — усе, що потрібно для перерви між вивченням античних руїн та гордості епохи Відродження. У великих садах у англійському стилі, до яких ведуть знамениті Іспанські сходи, тим не менш, усе до останньої краплини італійське, включаючи десятки романтичних, тихих та затишних куточків для невеликого пікніку.

Ландшафтний парк Вілла Боргезе, Рим, Італія

Ботанічний сад, Сингапур

Один із найбільш видатних мегаполісів може похвалитися і одними із найкращих садів. Обирайте, що вам ближче до душі — River Park із сафарі, зоопарк або ботанічний сад. У будь-якому із варіантів це будуть величезні території доглянутого, але дикого тропічного лісу із різноманіттям тварин. Більша частина із них, включаючи птахів, живуть тут поза клітками і вільно розгулюють по територіям. Пікнік можна влаштувати у будь-якого із озер, на полянах. Часто протягом дня у парках організовують концерти під відкритим небом.

Ботанічний сад, Сингапур

Національний парк Пойнт-Рейес, Каліфорнія, США

70 тис акрів півострова на північ від Сан-Франциско із дикою природою та неймовірними видами на узбережжя океану — це Національний парк Пойнт-Рейес. Туристи, альпіністи, екскурсійні автобуси — усе це тут, але територія є настільки великою, що ви точно знайдете місце, щоб усамітнитись для пікніку із неперевершеним краєвидом. А розташувавшись у маяка Point Reyes, і в січні, і в березні можна спостерігати за китами.

Національний парк Пойнт-Рейес, Каліфорнія, США

Ботанічний сад Кірстенбош, Кейптаун, ЮАР

Неперевершений сад, який розташувався у підніжжя Столової гори неподалік від Кейптауна. Тут оранжереї, сади, а по стежкам на схилах, які проходять через ущелини, можна піднятися на саму верхівку гори. Беріть із собою пляшечку вина Stellenbosch і декілька бургерів із м'яса крокодила або страуса та здійсніть “зелену втечу” у царство більш, ніж 7000 видів рослин Африки.

Ботанічний сад Кірстенбош, Кейптаун, ЮАР

Сади Тюільрі, Париж, Франція

Фонтани, скульптури, два музеї та численні стільці, які стоять у саду від площі Згоди до Лувру — ідеальне місце для відпочинку у центрі міста. Є план — заходьте у кондитерську Angelina (226 Rue de Rivoli), беріть торт Монблан (безе, каштанова паста і крем) і проводьте декілька неймовірних годин у тіні, насолоджуючись. А Ейфелева вежа зачекає.

Сади Тюільрі, Париж, Франція

Національний парк Халеакала, Гаваї

Тут 100 із 118 кв.км припадає на дику природу, “дім Сонця” та згаслий вулкан, який востаннє вивергався у 1790 році. У скількох місцях і скільки разів на день можна тут влаштувати пікнік? На світанку, після сходження на вершину, після спуску із вершини, який можна подолати пішки (43 км, буде довго, але живописно) і вечеря у будь-якому із ресторанчиків із неймовірними небесними краєвидами.

Національний парк Халеакала, Гаваї

Острови Аран, Ірландія

Ірландські острови — Інішмор, Інішман, Інішир — завжди були популярні національним одягом. У рибацькому теплому светрі крупної в'язки візьміть свіжий чорний хліб, трохи копченого лосося і, можливо, навіть трохи віскі і відправляйтесь на вивчення старовинних археологічних пам'ятників Ірландії. Тут є човневі та паромні прогулянки повз зелені плато острову та вапнякових ландшафтів. А влітку можна влаштуватися у Дун Духарь — біля побудови залізного віку, відомого як Чорний форт та спостерігати за океаном.

Острова Аран, Ірландія

Сад скульптур, Вашингтон

Протягом усього літа Sculpture Garden біля Національного музею у Вашингтоні — незмінне місце відпочинку на свіжому повітрі серед тривимірних витворів мистецтва, квітучих рослин та біля величезного кругового фонтану. Що вже казати про пікнік у такому чудовому місці.

Сад скульптур, Вашингтон



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.