Десерти з різних країн світу

Єгипетський пудинг, крем з морошкою та солодкий плов - складаємо десертний гід для найбільш пристрасних солодкоїжок.

Вагасі, Японія

Національний японський десерт європейським мешканцям може зовсім не здатися солодким: справа в тому, що традиції його приготування склалися ще до того, як у Країні висхідного Сонця познайомилися з цукром. Десь страву досі готують без його додавання, хоча багато хто відступає від традиції. У будь-якому випадку, існує багато різновидів вагасі, одна із яких - моті. Для цього десерту з рисової пасти формують кульки, які доповнюють різноманітними начинками - від перетертої солодкої квасолі до шоколаду.

Вагасі, Японія

Гулаб джамун, Індія

“Слива з ароматом троянди” - так перекладається назва національного індійського десерту. Вважається, що в Індію він потрапив з Персії, і з тих пір цю страву любить буквально усе населення країни. По суті, гулаб джамун - це кульки з сухого молока із невеликим додаванням борошна, які смажать до золотистої скоринки, а потім опускають у солодкий сироп з кардамоном. У результаті, простий у приготуванні десерт виходить дуже смачним і ситним.

Гулаб джамун, Індія

Альфахор, Аргентина

Мабуть, один із найпопулярніших десертів у підбірці, це альфахор - втім, якщо ви про нього не чули, не дивуйтеся, більше всього він поширений у Латинській Америці, де його люблять і діти, і дорослі. Альфахор - це подвійне пісочно-ванільне печиво, між половинками якого поміщається начинка: варене згущене молоко, карамель або джем. Також для більшої солодкавості сьогодні цей десерт поливають білим або темним шоколадом, а також меренгою. Отож, маса задоволення (і калорій) гарантована.

Альфахор, Аргентина

Вафельні трубочки, Норвегія

У Норвегії на день народження або на Різдво прийнято готувати простий, але смачний десерт: місцеві мешканці купують вафельні трубочки та подають їх разом з різноманітними кремами, щоб гість сам вирішив, який наповнювач вибрати. Найпопулярніші варіанти - крем, основним інгредієнтом якого є морошка, і так званий троль-крем, зроблений з брусниці, яєчного білка та цукру.

Вафельні трубочки, Норвегія

Умм алі, Єгипет

Точно визначити, до якого класу десертів віднести умм алі, досить складно. Багато хто порівнює його з гарячим пудингом. Національні єгипетські ласощі готувати дуже просто: у глибоку тарілку потрібно покласти шматочки хліба, а зверху - будь-які горіхи та сухофрукти. Усе це слід посипати цукром та залити густими вершками. Отриману страву відправляють у духовку, і як тільки вершки покриються золотою скоринкою, на що потрібно буквально декілька хвилин, десерт можна подавати на стіл.

Умм алі, Єгипет

Че, В’єтнам

В’єтнамська кухня може сподобатися далеко не кожній людині, так як і національні десерти. Зрештою, усім тим, хто обожнює пробувати щось нове, у цій країні буде цікаво спробувати че - популярні місцеві ласощі. Цей десерт є чимось середнім між супом і желе, і продається у пластикових стаканчиках. Серед інгредієнтів - всього потрохи: насіння лотоса, боби, фрукти, кунжут, кокосова стружка, рис, таро і кукурудза.

Че, В’єтнам

Прекмурська гібаніца, Словенія

Гібаніца - одна із найпопулярніших страв Балканського півострова, яка за деякими даними, з’явилась ще у 17 столітті. Листковий пиріг спочатку був виключно несолодким: його заправляли сиром з козячого молока та подавали на стіл разом з йогуртом або кефіром на сніданок. Однак пізніше у Словенії запропонували свій десертний варіант: замість сиру пиріг стали заправляти, почергово, шар за шаром, домашнім сиром, яблучним джемом і маком. Тепер такий десерт обожнюють не тільки на Балканах, а й у всій Європі.

Прекмурська гібаніца, Словенія

Зарда, Пакистан

У багатьох східних країнах завжди поважали м’ясний плов, і тому не дивно, що у Пакистані вирішили придумати його альтернативний варіант. Зарда - не стільки десерт, скільки основна солодка страва. Нічого складного у її приготуванні немає: варений рис потрібно полити топленим маслом, змішаним з цукром, а потім отриману страву доповнити горіхами та сухофруктами. Усе це слід накрити кришкою і трохи потушкувати на повільному вогні. Результат, до речі, перевершить усі очікування: смак у зарди дійсно дуже незвичайний, але приємний.

Зарда, Пакистан

А про найсмачніші десерти у світі читайте тут - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/naysmachnishi-deserty-u-sviti.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.