Дітям слід дозволяти грати з їжею

Дослідники з Університету Де Монфор зясували, що діти, яким дозволяють грати з овочами та фруктами, частіше їх зїдають. До такого висновку вчені прийшли у ході досліджень за участі 62 дітей у віці від 3 до 4 років. За декілька тижнів до початку експерименту батьків попросили записувати, скільки овочів та фруктів їли їх діти.

Хлопчик з морквою

Під час експерименту першій групі дітей дали миски з броколі, морквою, шпинатом, бананами, редискою, стручковою квасолею, апельсинами, лимонами, огірками, помідорами та ягодами. Дітям запропнували відтворити картинки з книги “Дуже голодна гусінь”. Учасникам дозволити зробити з овочами та фруктами усе, що було їм потрібно для втілення задуму. 

Дівчатка з зеленим горошком

Друга група дітей грала у схожу гру, але продуктами займалися в основному дослідники. А третя група грала з помпонами, паєтками, блискітками, формами для мила та пірям. Одразу після гри дітей спитали, які овочі та фрукти вони хочуть спробувати. Спеціалісти відмітили: діти з першої групи пробували набагато більше овочів та фруктів порівняно з учасниками з інших груп. Ймовірно, річ у тім, що ці діти встигли познайомитися з продуктами під час гри.

Дівчинка та апельсин

А як допомогти дітям харчуватись правильно розкаже стаття - https://harchi.info/articles/yak-dopomogty-dityam-harchuvatysya-pravylno.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.