Дитячі соки містять забагато цукру

У дитячих фруктових соках, нектарах та смузі міститься недопустимо високий рівень цукру, визначили британські вчені.

Висока кількість цукру міститься у більшості пакетованих дитячих соках, нектарах у смузі. Такі дані дослідники з університетів Лондона та Ліверпуля отримали у ході вивчення складу 100%-вих фруктових соків, смузі та соковмісних напоїв з 7 великих супермаркетів.

У загальній складності спеціалісти виміряли рівень цукру — у тому числі глюкози і фруктози, меду та сиропів, які у напої додали виробники — у 158 різноманітних нектарах, 21 фруктовому соці та 24 смузі.

Найсолодшим напоєм виявились смузі — на 100 г у них міститься 13 г цукру, у соках і нектарах його у 2 рази менше — 7 і 5,6 г. Також у третині зразків вчені виявили штучні підсолоджувачі.

Таким чином, випиваючи 1 упаковку або пляшку соку, нектару чи смузі (150-200 мл), діти отримують максимальну добову норму цукру — близько 5-6 чайних ложок. 

Багато людей помилково вважають соки, нектари і смузі корисними для дітей, і купують їх на сніданок, обід та вечерю — каже доктор Саймон Калвелл з університету Ліверпуля. Але дослідження показує, що насправді це не завжди так. У соці для дітей дуже багато цукру, тому краще замінити їх свіжими фруктами.

Дівчинка п'є сік

А яка різниця між дитячою питною водою і звичайною читайте тут - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/yaka-riznycya-mizh-dytyachoyu-pytnoyu-vodoyu-i-zvychaynoyu.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.