Джеймі Олівер проти реклами фастфуду

Відомий британський шеф-кухар і телеведучий Джеймі Олівер запустив на своїх сторінках у соцмережах флешмоб, який закликає обмежити рекламу “шкідливої їжі”.

Кампанія під хештегом #AdEnough (дослівний переклад - досить реклами) закликає обмежити рекламу фастфуду на телебаченні та в інтернеті. Своїм флешмобом Джеймі Олівер закликав приєднатися до нього усіх батьків, які проти того, щоб їх діти бачили рекламу шкідливої їжі.

Кампанія #AdEnough від Джеймі Олівера

“Я не хочу, щоб мої діти бачили рекламу жахливої їжі. Я і сам не хочу це бачити”, - каже Джеймі Олівер, закриваючи очі у своєму флешмобі.

У зв’язку з цим він закликав владу ввести обмеження на рекламу шкідливої їжі по телевізору до 9 години вечора. Також Джеймі Олівер закликає обмежити оголошення, які діти можуть бачити в інтернеті, на вулиці та у громадському транспорті.

До флешмобу Джеймі Олівер також підключив своїх синів.

Кампанія #AdEnough від Джеймі Олівера

У своїх соцмережах Джеймі Олівер попросив людей продемонструвати свою підтримку, розмістивши фотографію із закритими очима на своїх сторінках. Зі слів Олівера, цей флешмоб буде “потужним сигналом” владі про те, що потрібно приймати рішучі дії.

“Це може бути дійсно ключовим моментом у нашій боротьбі з дитячим ожирінням, і я би хотів, щоб ви стали його частиною”, - говорить Джеймі Олівер.

Кампанія #AdEnough

Ідею відомого шефа уже підтримали багато знаменитостей, серед яких, наприклад, британський мільярдер Річард Бренсон. А також супермодель Клаудія Шиффер та багато інших.

“Чим більше оголошень про нездорову їжу бачать діти, тим більше шкідливої їжі вони їдять. Це факт. І нам потрібно, щоб влада щось зробила у цьому напрямі”, - пишуть знаменитості на своїх сторінках у Instagram і Twitter.

Кампанія #AdEnough

А як побороти потяг до шкідливої їжі читайте тут - https://harchi.info/blogs/harchadm/yak-poboroty-potyag-do-shkidlyvoyi-yizhi.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.