Фотографування їжі робить її смачнішою

Їжа, яку сфотографували перед тим, як їсти, здається смачнішою. Звісно, фотографування не покращує якість страви або інгредієнтів, але сама ця дія підвищує задоволення від споживання їжі. Такі дані отримали вчені з Університету Сан-Дієго (США).

Спеціалісти в області маркетингу провели 3 дослідження, у кожному з яких прийняли участь понад 200 чоловік. Їжа здавалась добровольцям смачнішою, якщо перед тим, як її з'їсти, вони сфотографували страву. Однак ефект від фотографування спрацьовує тільки у тому випадку, якщо їжа була корисною.

Відволікаючись на фотографування, людина мимоволі віддаляє момент, воли вона повинна приступити до споживання їжі. На думку дослідників, саме очікування та передчуття забезпечують більше задоволення від прийому їжі.

Фотографування їжі

Чим же, на думку маркетологів, пояснюється і популярність у соціальних мережах знімків, на яких сфотографовані різні страви з натуральних продуктів. З одного боку людям подобається дивитись на корисну їжу, яку вони збираються з'їсти. З іншого — подібні знімки у соцмережах слугують своєрідним сигналом для інших користувачів, що людина, яка розмістила подібний кадр, належить до спільноти прихильників правильного здорового харчування (що, правда, не завжди так). 

Дослідники впевнені, що отримані ними результати будуть корисними для власників ресторанів: покращити смак корисних страв вони зможуть всього лиш попрацювавши над більш привабливим сервіруванням.

Фотографування їжі

А про те, як музика впливає на смак їжі, розкаже стаття - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/muzyka-vplyvaye-na-smak-yizhi.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.