Іспанський ресторан готує страви під наглядом психотерапевта

Іспанський ресторан El Celler de Can Roca у Жироні, який має 3 зірки Мішлен і є двократним переможцем рейтингу 50 кращих ресторанів світу, є лідером не тільки у сфері гастрономії — заклад має власного психотерапевта для персоналу.

Ресторан El Celler de Can Roca

Психолог Імма Пуч приїжджає у ресторан один раз на тиждень по вівторкам, щоб проводити групові заняття з персоналом у кількості 60 чоловік, а також з самими браттями Рока, які є засновниками закладу. У такому обмеженому середовищі стосунки можуть напружуватись, створюючи напругу, тому психотерапевтичні заняття направлені на зниження стресу, а також покращення стосунків між працівниками кухні і столової. 

Шеф-кухар ресторану El Celler de Can Roca

У той час як працівники ресторанної сфери дуже часто зосереджені на якості страв та сучасності кухонного обладнання, не завжди приділяють потрібну увагу самим людям. Імма Пуч вважає, що психологічний стан персоналу може вплинути на їжу: “Страва, яка була приготована під напругою і у поганому настрої, безперечно, відрізняється на смак”.

Страва у ресторані

А у одному з італійських ресторанів діє знижка для ввічливих дітей - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/znyzhka-dlya-vvichlyvyh-ditey-vid-italiyskogo-restoratora.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.