Кава діє на людей по-різному

Дослідження, проведене вченими з США, показало, що відомий підбадьорливий ефект кави проявляється у всіх по-різному. Деякі люди можуть нормально заснути і спати, незважаючи на випиту каву, але є й такі, кому достатньо дуже малої кількості напою, щоб перезбудитись, констатували спеціалісти.

Кава

Автори нової роботи, співробітники Північно-Західного університету у Чикаго, повідомили, що їм вдалось виявити деякі унікальні особливості генетичного коду, які зумовлюють різницю в ефекті, що чинить кофеїн, на різних людей. “Деяким людям достатньо однієї чашки кави, випитої зранку, щоб потім не спати усю ніч. Інші ж можуть спокійно поглинати каву протягом всього дня і при цьому спати як немовля”, — відмітили вчені.

Багато чашок з кавою

Вони пояснили, що зв'язок між генетичними аспектами та впливом кофеїну на організм давно уже відомий науці. У рамках даного дослідження медики вирішили поглянути на проблему під іншим кутом та виявили, що споживання кави по-різному відображається на метаболізмі людей. Задіявши для випробувань 10 тисяч людей, спеціалісти визначили: у одних людей після випитої кави метаболізм прискорюється, у інших же, навпаки, сповільнюється. 

Рівень кофеїну

За словами дослідників, така закономірність виявлена вперше — досі вважалось, що кава однозначно стимулює обмін речовин в організмі. Автори праці встановили, що за реакцію на кофеїн відповідає той самий ген, який визначає індивідуальну “відповідь” організму на дію нікотину. “Детальний процес впливу даного гену на реакцію організму після споживання кави поки що залишається незрозумілим. Тим не менш, отримані результати можуть виявитись дуже корисними, оскільки саме зі споживанням кави часто зв'язують виникнення множини захворювань”, — висловились вчені.

Чашка кави і книга

А 8 причин, щоб пити каву зранку, читайте у статті - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/8-prychyn-pyty-kavu-zranku.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.