Кава підвищує потяг до солодкого

Американські вчені з Корнельського університету заявили, що споживання кави викликає у людини підвищений потяг до солодкого. При цьому достатньо усього 1 чашки напою зранку, щоб спровокувати потребу у солодощах.

Чашка кави

Як зазначають спеціалісти, виною усьому кофеїн. Саме через цю речовину в організмі людини блокуються аденозинові рецептори, що відповідають за розпізнавання солодкого смаку. У ході експерименту вчені з’ясували, що з часом кава навіть з великою кількістю цукру починає здаватися недостатньо солодкою. Через це більшість людей полюбляє заїдати гіркий напій печивом, цукерками, тістечками та будь-якими іншими солодощами.

Кава та солодощі

Під час дослідження вчені розділили добровольців на дві групи, одна з яких отримала звичайну каву, а інша - без кофеїну. Як виявилося, тим, хто отримав каву без кофеїну, її смак здавався більш солодким - і ось ті, хто пив звичайну каву, захотіли ще цукру.

Шоколадний торт

Більше аргументів за та проти кави наведе стаття - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/nasha-ulyublena-kava-za-ta-proty.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.