Келихи, що світяться

Чеський дизайнер Мартін Якобсен любить проводити експерименти з предметами зі скла. Його нова обмежена колекція Gem також змусила всіх здивуватися — перед вами серія перших у світі барних келихів, що світяться.

Посуд, що світиться

Келихи Gem виконані зі скла, пофарбованого діоксидом урану в жовто-зелений колір з досить інтенсивною флюоресценцією. Це значить, що, якщо поставити предмети під будь-яке джерело ультрафіолетового проміння, келихи почнуть світитись. Зовнішній вигляд хайболів доповнений ромбовидним огранюванням ручної роботи. 

Посуд Gem при денному світлі і в темряві

До речі, так, скло радіоактивне, щоб отримати дозвіл на його виробництво, дизайнеру довелось звернутись у Державне управління з ядерної безпеки Чехії. Однак випромінювання келихів на такому низькому рівні, що воно вважається безпечним.

Посуд, що світиться, у темряві

Також читайте про дизайнерську підставку для спецій Ajori - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/dyzaynerska-pidstavka-dlya-speciy-ajori.

А про лінію дизайнерського посуду Rubber band розкаже стаття - http://harchi.info/blogs/san-ayt-j/liniya-dyzaynerskogo-posudu-rubber-band.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.