Корисні властивості помело

Освіжаюча альтернатива набридлим апельсинам та мандаринам — соковитий помело родом з південно-східної Азії. Спочатку його культивували тільки у Японії, де про фрукт і досі складають легенди. У Європу він потрапив у 14 столітті, а до нас — всього декілька років тому, миттєво породивши масу жартів про “тезку” — Памелу Андерсон. Незважаючи на довгий шлях, за рахунок товстої шкірки фрукт потрапляє до столу практично у первозданному вигляді — смачним і соковитим.

Помело

Чим корисний помело? Для початку слід поспішити потішити красунь на дієті: помело до непристойності низькокалорійний — близько 40 ккал на 100 г. Гріх не скористатися цією приємною новиною, і не зробити цитрус повноцінним інгредієнтом для легких страв. Наприклад, фруктовий десерт з яблуками, помело та грушею, заправлений медом. Або салат з креветок та помело — вам знадобляться шматочки стиглого фрукту, чищені морепродукти, два курячих яйця, вершковий сир, кріп, часник та сіль.

Невелика кількість калорій, але при цьому маса корисних властивостей. Також помело є багатим джерелом бета-каротину (сповільнює процеси старіння) і множини мінералів: кальцію (для зубів та кісток), заліза (для зберігання і транспортування кисню), магнію (підтримує імунну систему), фосфору (для синтезу енергії), калію (приймає участь у передачі нервових імпульсів) і міді (для побудови білків і ферментів).

Дерево помело

Сміливо включати помело у раціон можна і під час вагітності. Це оптимальне джерело фолієвої кислоти, яка приймає участь у синтезі ДНК, передачі спадкових особливостей і має велике значення для формування головного мозку майбутнього малюка.

Якщо перелічених досягнень вам здається мало, то розмову “Помело: корисні властивості” можна продовжувати безкінечно: фрукт регулює артеріальний тиск, покращує роботу травлення та серця, підвищує працездатність і концентрацію. Його перевага перед іншими цитрусовими — оптимальна кількість лимонної кислоти: достатня, щоб стимулювати оновлення клітин і сприяти виділенню токсичних речовин, але при цьому не шкодити зубам і шлунку.

Цікаво, що помело уже пристосували у своїх цілях адепти косметичних засобів hand made. Через холодну погоду шкіра рук загрубіла і лущиться? Протирайте її соком помело. А для зволоження лиця можна зробити з фрукту маску, змішавши подрібнений цитрус, лимонний сік та мед. Залишіть на обличчі на 10-15 хвилин та змийте теплою водою.

Помело

А ось якщо ви приймаєте медикаменти, то помело може зіграти з вами злий жарт. Деякі цитруси заважають нормальному засвоєнню ліків, зменшуючи всотування чи посилюючи їх дію.

Втім, наскільки б корисним не був фрукт, слід знати міру. Дієта, що включає багато помело може призвести не тільки до плаского живота, а й до печії. Складайте меню грамотно. Наприклад, на вечерю можна приготувати салат з курячого філе, горіхів кешю, одного помело, листя салату, твердого сиру та оливкової олії з сілл та перцем для заправки. Смачно і ні граму жиру на бедрах. 

До речі, помело володіє ще однією властивістю: для приготування страв з цим фруктом вам не знадобиться посуд. Його роль відмінно виконає половинка шкірки від цитрусу.

Помело

Також читайте про корисні властивості шипшини - https://harchi.info/blogs/san-ayt-j/korysni-vlastyvosti-shypshyny.



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.