Криваві цитруси - сицилійський апельсин

Любителі цитрусових часто виводять у фаворити саме сицилійські або криваві апельсини. Про нього — далі.

  • Криваві або червоні апельсини завжди менші за розміром, на відміну від своїх родичів, однак його м'якость практично завжди є ніжною, дуже соковитою. У ній чудово поєднуються яскравий апельсиновий смак із присмаком малини.

Сицилійський апельсин

  • Колір м'якоті та “мутна” шкірка у сицилійських апельсинів завдячує пігменту антоціаніну, який нерідко зустрічається у більшості червоних фруктів, але рідко — у цитрусових. Червоні апельсини цінують саме за це. Пігмент, який є антиоксидантом, сповільнює процеси старіння в організмі, а, також, попереджує розвиток вікових захворювань та виводить холестерин.

Сицилійські апельсини

  • Історично доведено, що перші подібні мутації були відкриті на Сицилії. Звідси і поширена назва кривавих апельсинів - “сицилійські”. Багато сортів червоних апельсинів досі ростуть у Середземномор'ї.

Сицилійський апельсин

  • У продаж надходять три основні сорти — тарокко, сангінелло та моро — кожний із них є унікальним по-своєму. Тарокко — найсолодший та завжди без кісточок. Історично такі червоні апельсини ростуть поблизу Етни, і своїм смаком вони зобов'язані саме цьому плодючому ґрунту. У плодах тарокко міститься більше вітаміну С, ніж у будь-якому цитрусовому у світі. Іспанські сангінелло — найстаріший сорт. Колір його м'якоті змінюється від червоного до фіолетово-чорного, плоди містять велику кількість насіння. Моро — нановіший сорт сицилійських апельсинів.

Шматочки сицилійських апельсинів

  • Червоні криваві апельсини використовують у всіх рецептах, де є звичайний апельсиновий сік — тортах, мармеладах, шербетах. Однак, червоні апельсини є хорошими і самі по собі, як самостійна страва або у вигляді фрешу.

Випічка із сицилійським апельсином



Додайте свій коментар

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.